Cum sa-ti protejezi creierul de efectele imbatranirii

Cum sa-ti protejezi creierul de efectele imbatranirii

Studii realizate de specialisti din mai multe tari au aratat ca efectele imbatranirii creierului pot fi amanate, prin practicarea sportului si prin exercitii fizice.

Persoanele care fac sport in mod frecvent si au un stil de viata activ si sunt mai putin predispuse la probleme de memorie atunci cand imbatranesc.

Exercitiile fizice regulate previn micsorarea creierului, fenomen ce se produce o data cu inaintarea in varsta si care atrage dupa sine probleme de memorie si de rationament.

Potrivit studiilor mentionate anterior, persoanele de peste 70 de ani care fac exercitii fizice sau merg pe jos, de mai multe ori pe saptamana, nu prezinta atat de multe semne de imbatranire cerebrala, ca si cele care nu fac deloc miscare.

Exercitiile fizice scad nivele de proteine toxice tau si maresc fluxul sangui in creier, in cazul persoanelor cu schimbari de memorie timpurii, ce pot cauza dementa.

Exercitiile intense pot ameliora simptomele precum anxietatea, irascibilitatea si depresia in cazul bolnavilor de Alzheimer, ajutandu-i sa isi duca la bun sfarsit activitatile zilnice, fara ajutor, pentru mai mult timp.

Asadar un stil de viata activ este vital pentru protejarea creierului de efectele imbatranirii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Acidul gamma-aminobutiric(GABA) este un neurotransmitator care ajuta la trimiterea de mesaje intre creier si in sistemul nervos....
Oamenii folosesc doar 10% din creier. Probabil ai auzit expresia asta, macar o data in viata. Nu-i...
Concentrarea este una dintre actiunile care stimuleaza creierul. Uneori, cand ne concentram , parca simtim cum celulele...