Cum sa vindeci de depresie un apropiat?

Cum sa vindeci de depresie un apropiat?

Depresia este o boala care afecteaza din ce in ce mai multe persoane: se estimeaza ca in 2020 depresia va deveni a doua cauza de dizabilitate la nivel mondial.

Simptomele duc incet-incet spre o stare de spirit generala negativa, care, de cele mai multe ori, este factorul principal al sinuciderilor.

Vestea buna este ca inclusiv cazurile de depresie severa pot fi tratate si vindecate si chiar este posibila convietuirea cu o persoana depresiva, care sa fie ajutata sa isi revina.

Cum trebuie sa te porti cu un propiat care sufera de depresie, vei afla chiar acum:

1

Depresia este o afectiune clinica si nu este vina nimanui pentru declansarea bolii. Daca, la inceput, persoana depresiva nu vrea sa fie ajutata, nu o lua personal si nu renunta!

2

Stabiliti cu depresivul limitele pana unde sunteti bineveniti in viata lui. Oamenii care sufera de aceasta boala au nevoie de un spatiu numai al lor si de timp in care sa ramana singuri, dar, de asemenea, sunt predispusi la sinucidere.

3

Convingeti bolnavul sa petreaca cat mai mult timp in aer liber. Serotonina, un neurotransmitator care este responsabil pentru crearea unei stari de spirit pozitive, este de cele mai multe ori scazut la pacientii cu depresie.Soarele stimuleaza productia de serotonina, deci activitatile in aer liber, la soare pot duce la o stare de spirit pozitiva.

4

Tineti evidenta stricta a medicamentelor luate si a dozajului. Explicati-i pacientului ca tratamentul medicamentos amelioreaza depresia, daca se respecta cu strictete orele si dozele indicate de specialist. Tineti cont ca aceste medicamente sunt periculoase si de regula se iau la ore fixe.

In caz ca este necesara cresterea dozei, consultati medicul. El este singurul in masura sa decida daca tratamentul functioneaza sau trebuie inlocuit.

5

Incurajati activitatile care ii placeau inainte de boala persoanei depresive. Daca refuza sa participe, stimulati-l incercand sa il convingeti ca trebuie sa o faca, pentru a ajuta pe altcineva.

6

Evitati sa petreceti foarte mult timp cu o persoana depresiva, pentru ca starea de spirit negativa va va stoarce de energie. 

Nu uitati ca trebuie sa va pastrati optimismul si echilibrul pentru a putea rezista.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Anxietatea este primul semn al depresiei, iar temerile din viata de zi cu zi, fobiile si pericolele...
Tuberculoza (TBC) este o boala infectioasa grava, ce a afectat omenirea de la inceputul primelor civilizatii si...
Hepatita C este o boala infectioasa care afecteaza ficatul. Conform raportarilor, intre 2 si 5 milioane de...