Cum sa descoperi depresia ascunsa. 8 simptome mai putin evidente

Cum sa descoperi depresia ascunsa. 8 simptome mai putin evidente

Depresia este o boala grava. Poate fi confundata cu oboseala obisnuita, dar se poate ascunde si sub forma dependentei de munca sau, dimpotriva, sub aspectul falsei fericiri. Tristetea, lipsa de initiativa si pierderea puterii fizice si morale sunt alte cateva trasaturi ale acestei afectiuni.

Doar un medic poate diagnostica corect depresia, insa exista cateva simptome care te pot conduce la descoperirea depresiei ascunse, fara sa consulti un specialist. Iata despre ce este vorba:

1. Falsa stare de fericire. Oamenii incearca, adesea, sa-si ascunda depresia in spatele unei stari pozitive. De regula, vor sa arate ca sunt cu adevarat fericiti si lipsiti de griji. Pentru a reusi, evita conversatiile serioase si iau in deradere subiectele dificile. O astfel de persoana poate fi inteleasa si ajutata numai in urma unei discutii lungi si sincere.

2. O schimbare radicala a productivitatii. O persoana ce sufera de depresie ascunsa nu mai poate face fata sarcinilor obisnuite, uita informatii, e adesea obosita si resimte o lipsa de sens in actiunile sale. De asemenea, exista si un simptom opus: oamenii inactivi, de obicei, devin workhoholici(dependenti de munca). Ei incearca, astfel, sa uite de starea lor, de sentimentele nedorite si sa ofere un sens existentei lor.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Depresia de sezon e greu de ocolit. Gerul, lipsa indelungata a razelor de soare si zilele scurte...
Emotiile sunt parte din conditia umana. Fara ele, cu greu ne putem imagina individul. Daca am face,...
O persoana deprimata este, de obicei, extrem de sensibila si de vulnerabila. Uneori, un singur cuvant gresit...