Cum se pot reduce valorile colesterolului rau?

Cum se pot reduce valorile colesterolului rau?

Organismul uman are nevoie de colesterol, pentru o buna functionare.

Acesta elibereaza hormoni, cuprinde o mare parte din creier si creeaza un strat protector pentru celulele corpului. Insa, prea mult colesterol poate creste pericolul unui atac de cord. Lipoproteinele cu densitate redusa sunt cunoscute si sub denumirea de colesterol rau. Daca stiti cum se pot reduce valorile acestuia, veti putea fi mai sanatosi pe termen lung.

1

Reduceti colesterolul rau din alimentatie

- Consumati alimente care nu au mult colesterol si evitati produsele de origine animala, cum ar fi carnea, produse lactate si ouale, deoarece contin multe grasimi saturate si pot creste nivelul de colesterol din organism.

- Evitati grasimile din margarina, biscuiti, prajituri si saratele, deoarece acestea ridica nivelul lipoproteinelor cu densitate redusa si scad nivelul celor cu densitate mare, cunoscute sub denumirea de colesterol bun.

- Folositi ulei de masline extravirgin. Acesta contine antioxidanti, care ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau si pastreaza in limite normale nivelul colesterolului bun.

- Adaugati fibre solubile in alimentatia zilnica, deoarece acestea reduc absorbtia colesterolului in sange, fiind prezente in alimente precum: fulgii de ovaz, fasolea boabe, mere, cereale integrale si paine integrala.

- Consumati mult peste gras, deoarece acesta contine un nivel ridicat de acizi grasi omega 3, ce reduc tensiunea arteriala si previn aparitia cheagurilor de sange. Scrumbiile, heringul, sardinele si somonul sunt cativa pesti, ce contin acizi grasi benefici pentru organism.

- Consumati nuci, pentru a reduce nivelul colesterolului rau. Acestea nu trebuie sa fie sarate sau glasate. Nucile obisnuite, cele pecan si migdalele sunt benefice pentru buna functionare a inimii. Insa, atentie, nucile sunt bogate in calorii, asadar trebuie consumate ocazional, in cantitati moderate.

2

Alte metode folositoare de reducere a colesterolului rau

- Renuntati la fumat. Acesta reduce colesterolul bun si creste riscul bolilor de inima.

- Faceti sport. Este suficient sa faceti cateva exercitii fizice simple sau sa va plimbati.

- Consultati medicul in vederea administrarii unor medicamente in acest sens.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Colesterolul marit sau hipercolesterolemia reprezinta un nivel ridicat al colesterolului in sange. Se instaleaza adesea in combinatie...
Colesterolul marit sau hipercolesterolemia reprezinta un nivel ridicat al colesterolului in sange. Se instaleaza adesea in combinatie...
Ai valoarea colesterolului prea mare? Daca da, va trebui sa o scazi! Altfel, inima ta poate avea...