Masuri impotriva raului de miscare

Masuri impotriva raului de miscare

Raul de miscare poate transforma o vacanta de neuitat, intr-una de cosmar.

Desi poate afecta persoane de diferite varste, exista o serie de masuri pe care le puteti lua in acest sens.

Daca urmeaza sa mergeti cu masina, cu avionul sau cu vaporul, este bine sa va pregatiti din timp, deoarece puteti preveni raul de miscare, dupa cum urmeaza:

1

Daca mergeti cu masina si voi sau unul dintre pasageri sufera de rau de miscare, pregatiti niste pungi de plastic, de preferinta inchise la culoare, evitandu-le pe cele transparente.

2

Folositi un spray inhalant mentolat, pe baza de camfor, mentol, eucalipt sau menta, deoarece inhalarea vaporilor diminueaza senzatia de greata.

3

Aplicati presopunctura in palma. Cu ajutorul degetelor mainii opuse, apasati usor mijlocul incheieturii, pentru a activa punctul ce diminueaza senzatia de rau.

4

Purtati o bratara impotriva raului de miscare, pe care o puteti achizitiona de pe internet sau din farmacii. Aceasa bratara este din metal si se poarta pe incheietura mainii, activand punctul de presopunctura ce diminueaza raul de miscare.

5

Odihniti-va si mancati bine inainte de calatorie.

6

Mancati gustari sarate, deoarece sodiumul diminueaza simptomele de rau.

7

Mestecati bucati de ghimbir, care desi nu este foarte placut, este recomandat mai ales pentru raul de mare.

8

Respirati aer curat. Deschideti ferestrele masinii, iar daca sunteti pe vapor, mergeti pe punte si bucurati-va de briza.

9

Nu este indicat sa cititi intr-un vehicul in miscare, deoarece acest lucru va poate distrage atentia, agravand situatia. Este mai bine sa dormiti sau sa va concentrati asupra unui punct din exteriorul masinii.

10

Consultati un doctor, pentru a va oferi medicatia adecvata. Este indicat sa luati medicamentele inainte cu 30 de minute de a pleca la drum, deoarece nu-si fac efectul odata ce raul a inceput. Este bine de stiut ca acestea cauzeaza somnolenta, lucru ce impiedica senzatia de rau.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Raul de masina sau de miscare, asa cum mai este cunoscut, afecteaza o multime de persoane. Starea...
Raul de miscare este o tulburare medicala, care afecteaza unele persoane atunci cand sunt supuse la miscare,...
Citeste prospectul medicamentului Xalinat, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Rau...