Ghimbir

Lista articolelor despre ghimbir pe AflaCum.ro

Articole despre ghimbir

Citeste cele mai noi articole despre ghimbir publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ghimbir, pe AflaCum.ro!

Orezul cu ghimbir este o reteta cu origini in China de care se vor bucura mai ales vegetarienii. Nu este un fel de mancare greu de preparat, ca de altel cam toate retetele chinezesti. Pentru reteta de astazi, asigura-te ca ai la indemana ghimbir proaspat.

Ingrediente(4 portii):

- o cana de orez cu bob scurt;

Balonarea(meteorismul) este o stare neplacuta pe care foarte multi oameni o traiesc. Cauza principala este alimentatia nesanatoasa, dublata de un stil nepotrivit de a manca. Daca mananci grabit si inghiti alimentele nemestecate cum trebuie nu vei scapa de balonare.

Cum sa eviti balonarea:

- mananca putin si des;

Ghimbirul este folosit frecvent de romani in bucatarie, atat pentru aroma sa iesita din comun, cat si pentru beneficiile pe care le aduce in organism. Ceea ce, probabil, nu stii este faptul ca poti creste ghimbirul la tine acasa, in ghiveci.

Ce trebuie sa faci:

- alege planta - cumpara ghimbir proaspat, care sa aiba multi boboci. Ideal ar fi ca acestia sa fie si putin verzi.

Ghimbirul are proprietati terapeutice extraordinare, datorate nenumaratelor substante nutritive pe care le contine(minerale, proteine, vitamine, uleiuri esentiale etc). Fiind atat de complex, ghimbirul poate fi folosit cu eficienta sporita si in curele de slabire.

Ceaiurile pe baza de ghimbir sunt foarte bune pentru sanatatea intregului organism, ajutand la pierderea kilogramelor in plus. Iata cateva sugestii cu privire la consumul de ghimbir:

1. Amestec pe baza de ghimbir

Metabolismul este procesul prin care organismul transforma mancarea in energie. Rata metabolica de baza ajuta la buna functionare a organismului, cum ar fi regenerarea celulara, circulatia sanguina, respiratia si echilibrul hormonal, atunci cand se afla in repaos.

Exista o serie de factori carea influenteaza aceasta rata, cum ar fi varsta, genul, greutatea si alimentatia. Cu cat rata metabolica este mai rapida, cu atat indivizii sunt mai energici si mai activi.

Daca rata metabolica este lenta, pot aparea o serie de disfunctii cum ar fi oboseala, colesterolul marit, slabiciunea muschilor, pielea uscata, luarea in greutate, articulatiile inflamante, fluxul menstrual marit, depresia si pulsul slab. Asadar este important ca metabolismul sa fie accelerat, pentru a avea un corp sanatos.

Morcovul si ghimbirul sunt pline de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cum puteti obtine un suc proaspat din aceste doua legume si care sunt beneficiile acestuia:

Ingrediente:
• 4-5 morcovi
• 2 cm de radacina de ghimbir
• ½ lamaie
• Pudra de scortisoara (optional)
• Sare de mare (optional)

Mod de preparare:
1. Curatati morcovii, clatiti-i sub jet de apa si uscati-i.
2. Decojiti radacina de ghimbir si clatiti-o sub jet de apa.
3. Puneti morcovii intr-un aparat de stors fructe si legume pentru a-i tranforma in suc.
4. Puneti radacina de ghimbir in aparatul de stors fructe si legume.
5. Turnati sucul intr-un pahar.
6. Stoarceti o jumatate de lamaie in sucul de morcov cu ghimbir.
7. Adaugati un praf de sare si unul de scortisoara, pentru a adauga un plus de gust, daca doriti.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tusea convulsiva reprezinta o infectie bacteriana extrem de contagioasa, ce afecteaza caile respiratorii, traheea si bronhiile. Aceasta...
Bursita este inflamatia bursei, cauzata de uzaj repetitiv, trauma, infectie sau boli inflamatorii. Bursa este un sac...
Ghimbirul este un condiment folosit in toate partile lumii, fiind un extraordinar remediu naturist si avand o...
Inflamatia este modalitatea prin care sistemul imunitar lupta impotriva stimulilor daunatori, fiind de doua feluri: benefica, ce...
Raguseala reprezinta o schimbare anormala a vocii si este cauzata de vorbitul, cantatul sau strigatul indelungat, ce...
Rinichii indeplinesc functii foarte importante in organism, fiind responsabili cu eliminarea toxinelor din sange si cu producerea...