Metode de intarire a sistemului imunitar

Metode de intarire a sistemului imunitar

Un sistem imunitar intarit ne scuteste de multe boli si probleme de sanatate nedorite.

Iata cateva metode de intarire a sistemului imunitar:

1

Pastrati-va forma fizica. Cand vine vorba de protejarea si intarirea sistemului imunitar exercitiile fizice sunt mult mai importante decat alimentatia, deoarece un antrenament fizic regulat combate depresia, anxietatea si sentimentul de singuratate, ce au un impact negativ asupra sanatatii organismului. Un mod ideal de a face miscare in fiecare zi este mersul pe jos, timp de 20-30 de minute.

2

Reduceti nivelul de stres, deoarece acesta are un impact negativ asupra sistemului imunitar. Stresul poate produce depresii minore si poate face ravagii in organismul unei persoane. Pentru combaterea stresului puteti opta pentru yoga, mersul la psiholog sau medicamentatie ( in caz de depresie majora).

3

Dormiti cat trebuie. In timpul somnului organismul produce anumite proteine, care lupta impotriva infectiilor, inflamatiilor si stresului. Daca nu dormiti suficient sunteti mai predispusi la boli si timpul de vindecare este mai indelungat.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sportul ajuta la intarirea sistemului imunitar si cardiovascular, a functiilor cerebrale si la imbunatatirea somnului si nu...
Vinul rosu reprezinta o bautura relaxanta, la sfarsitul unei zile stresante de munca. Consumat cu moderatie, acest...
Fluenz se utilizeaza pentru prevenirea gripei la copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 24 de luni...