Daca nu respecti aceasta dieta, ai putea incerca un supliment de magneziu. Pentru a nu consuma acest supliment zilnic in van, verifica daca magneziul este retinut de corpul tau.
AJUTA ORGANISMUL SA ABSOARBA MAGNEZIU
1. Discuta cu medicul tau despre medicamentele pe care le iei. Magneziul poate afecta anumite tratamente medicamentoase. La randul lor, unele medicamente pot afecta capacitatea organismului de a absorbi suplimentele de magneziu pe care le luati. Iata care sunt acestea:
-diureticele;
-antibioticele;
-bifosfonatii prescrisi pentru osteoporoza;
-medicamentele utilizate pentru tratarea refluxului gastroesofagian.
2. Ia in considerare cresterea consumului de vitamina D. Aceasta favorizeaza absorbtia de magneziu, conform anumitor studii. Alimentele bogate in vitamina D sunt tonul, branza, ouale si cerealele fortificate. De asemenea, razele soarelui va pot asigura necesarul de vitamina D.
3. Pastreaza un echilibru intre minerale. Unele minerale pot face mai dificila absorbtia de magneziu. Evita sa iei suplimente de alte minerale in acelasi timp cu suplimentul de magneziu.
Un exces sau un deficit de calciu in organism poate bloca absorbtia de magneziu. De aceea, in perioda in care iei suplimente de magneziu, evita excesul de calciu. Totusi, nu renunta la calciu in totalitate, deoarece aceasta poate impiedica absorbtia magneziului.
Studiile au aratat, de asemenea, ca nivelurile de magneziu si potasiu par sa fie legate. Natura acestei relatii nu este pe deplin inteleasa. Sfatul medicului este sa pastrati un echilibru intre consumul de magneziu si cel de potasiu.
4. Redu consumul de alcool. Studiile au descoperit ca multi alcoolici au un nivel scazut de magneziu.
Daca consumi des alcool, cantitatea de magneziu din corp ar putea fi scazuta cu pana la 30%. Alcoolul incurajeaza rinichii sa elimine magneziu.
5. Atentie la nivelul de magneziu, daca esti diabetic! Diabetul necontrolat poate favoriza deficitul de magneziu.
Diabeticii trec prea mult magneziu din organism prin urina. Ca urmare, nivelul de magneziu poate scadea rapid, daca nu e monitorizat indeaproape.
6. Ia magneziu pe tot parcursul zilei. Nu lua magneziu o singura data pe zi. Incearca sa dozezi suplimentul in cantitati mai mici. Fa un obicei din a luam magneziu in timpul principaleloe mese ale zilei. Organismul va procesa, astfel, mai bine magneziul.
Unii specialisti sugereaza sa iei suplimentul de magneziu pe stomacul gol, daca ai o problema cu absorbtia. Celelalte minerale din alimente aflate in stomac pot bloca absorbtia de magneziu. Totusi, o asemenea alegere ti-ar putea provoca diaree.
7. Atentie la alimentatie! Unele alimente determina o absorbtie corecta de magneziu. Nu combina suplimentul de magneziu cu alimentele:
- foarte bogate in fibre si acid fitic, cum ar fi produsele din tarate sau cele din cereale integrale( orezul brun, orzul, sau painea integrala de grau.)
- bogate in acid oxalic (oxalat), precum cafeaua, ceaiul, ciocolata sau nucile. Fierberea acestor alimente reduce nivelul de acid oxalic. Asa ca in locul salatei de spanac, poti incerca o mancare de spanac.