Cum pot fi diminuate durerile menstruale

Cum pot fi diminuate durerile menstruale

Durerile menstruale sunt cauzate de contractiile de la nivelul uterului, in primele zile ale ciclului menstrual si afecteaza 90% dintre femei, fiind resimitite de catre acestea intr-o mai mai mare sau mai mica masura.

Iata cateva metode prin care pot fi diminuate durerile:

Cu ajutorul calmantelor fara prescriptie medicala, cum ar fi cele pe baza de ibuprofen, fara a depasi o doza zilnica de 2400 mg.

Cu ajutorul anticonceptionalelor, care diminueaza crampele si fluxul menstrual.

Cu ajutorul unui flacon cu apa calda sau a unei perne electrice, aplicate pe partea inferioara a abdomenului, caldura ajutand la diminuarea crampelor menstruale.

Cu ajutorul unor exercitii de relaxare, ce va vor ajuta sa scapati de durere, cum ar fi respiratia adanca, recitarea unei rugaciuni sau repetarea unui cuvant, ignorand distragerile externe si adoptand o atitudine pozitiva.

Cu ajutorul unor activitati care sa va distraga atentia de la durere, cum ar fi socializarea cu prieteni, lectura, jocurile pe computer, mersul la cinema, etc.

Cu ajutorul acupuncturii, un remediu vechi de peste 2000 de ani, care presupune introducerea unor ace in anumite zone ale corpului, care pot reduce crampele menstruale.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Megestron, suspensie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Menstruatia poate fi insotita uneori de dureri mari si de un flux abundent, fiind o perioada a...
Hemoragia uterina este o boala care apare ca urmare a unui dezechilibru hormonal. Alte cauze frecvente vinovate...