Depunerile de calciu(calcinoza) sunt, in mare parte, inofensive. Totusi, in functie de locul in care apar pe corp, depozitele de calciu pot fi dureroase si inestetice. In cazul depunerilor de la nivelul scalpului, exista posibilitatea unei interventii chirurgicale. Inainte de a alege bisturiul medicului specialiast, poti incerca anumite remedii naturale. Iata ce trebuie sa faci:
Ia vitamine. Suplimentele cu magneziu, vitamina K si vitamina D ajuta la absorbtia calciului si stimuleaza cresterea oaselor. Nivelurile scazute de magneziu pot duce la depunerea de calciu in tesuturile moi. Prin urmare, suplimentarea cu magneziu poate impiedica formarea de calcificari.
Evita consumul excesiv de produse lactate/alimente bogate in calciu. Intreaba medicul care este necesarul cotidian de calciu. Astfel, vei putea sa echilibrezi dieta, astfel incat sa nu faci excese.
Mananca mai multa verdeata. Spanacul, varecul(alge marine) si alte verdeturi(patrunjel, marar) sunt bolgate in vitamina K.
Spala parul cu un sampon special. Metoda 1. Amesteca cativa mililitri de detergent de spalat vase cu sucul de la o lamaie. Freaca scalpul cu acest amestec, apoi lasa-l sa actioneze 2-3 minute. Clateste parul cu apa calduta. Astfel, vei indeparta uleiul si alte acumulari de la nivelul podoabei capilare. Spala-te cu acest sampon o data pe saptamana.
Spala parul cu un sampon special. Metoda 2. Obtine un amestec format din otet de mere si miere, cunoscut sub numele de oximel. Aplica amestecul pe zona calcificata, folosind tampoane de bumbac. Poti tine mai mult tampoanele in zona afectata cu ajutorul unui bandaj.
Citeste si: Cum poate fi marit nivelul de calciu din organism