Cum sa reduci durerile menstruale/dismenoreea. Remedii naturale

Cum sa reduci durerile menstruale/dismenoreea. Remedii naturale

Durerile menstruale, in termeni medicali dismenoree, reprezinta o parte normala din ciclul menstrual. Acest disconfort apare inainte sau in timpul menstruatiei si poate varia in durata si in intensitate. Asa se face ca unele femei pot simti un disconfort usor, iar altele dureri severe ce pot persista si cateva zile. Exista tratament clasic(medicamentos cu antinflamatoare), dar si tratament natural pe baza de plante. Despre cel din urma, in cele ce urmeaza.

Cum reduci durerile menstruale/dismenoree. Remedii naturale:

Frunze de salvie. Infuzeaza o lingurita de frunze la o cana cu apa. Consuma 3 cani/zi.

Flori de coada soricelului. Infuzeaza o lingura de flori la o cana cu apa. Bea trei cani pe zi.

Coada racului. Foloseste decoct din doua linguri de planta la o jumatate de litru apa. Bea amestecul pe parcursul unei zile.

Traista ciobanului. Infuzeaza doua lingurite de planta la o cana de apa. Consuma trei cani pe zi. De asemenea, poti face tinctura din 20 grame de traista ciobanului lasate la macerat pentru 10 zile in 100 mililitri de alcool pur de 70 grade. Strecoara maceratul si administreaza cte 10 ml de trei ori pe zi, cu un pahar cu apa.

Radacina de cerentel. Aceasta planta are foarte bune proprietati antihemoragice. Prepara un decoct din doua lingurite de radacina la o cana cu apa. SConsuma dimineata, pe stomacul gol, neindulcit.

Flori de galbenele. O planta cu atat mai potrivita, daca suferi de anemie. Infuzeaza doua lingurite de flori la o cana cu apa. Bea minimum o cana pe zi, macimum 2 cani in aceeasi perioada. In plus, poti utiliza si tinctura din 20 grame de flori macerate timp de 8 zile in 100 mililitri de alcool pur de 70 grade. Ia cate 30 picaturi, de trei ori pe zi, cu un pahar cu apa.

Citeste si: Cum pot fi diminuate durerile menstruale

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dermatita seboreica este o afectiune comuna a pielii care afecteaza in mare masura scalpul. Boala poate provoca...
Constipatia este o afectiune digestiva foarte comuna, ce afecteaza persoanele de toate varstele si care se manifesta...