Plantele pentru febra sunt diaforetice(care provoaca transpiratie) si sudorifice(care secreta sudoare/ care stimuleaza secretia glandelor sudoripare:
Cum sa alegi plantele pentru febra. Nu oricine transpira/face febra febra in timpul unei raceli. Tocmai de aceea trebuie sa stii sa alegi planta potrivita. Unele plante racoresc organismul, altele il incalzesc. Spre exmplu, febra la copii e incontrolabila, de obicei, folosindu-se , de cele mai multe ori, diaforeticele racoritoare. In cazul adultilor ce nu fac febra, se utilizeaza diaforeticele care incalzesc corpul si stimuleaza transpiratia.
Plante folosite impotiva febrei:
Menta este o diaforetica extrem de eficienta, cu efect racoritor. Se utilizeaza in gripa si raceala, frecvent sub forma de ceai. In plus, menta stimuleaza digestia, ajuta la inlaturarea gazelor si reducerea balonarii.
Socul.Florile de soc sunt diaforetice racoritoare. Evita ceaiurile concentrate, pentru a vei provoca scaune moi. Combina, in schimb, socul cu menta. La randul lor, fructele de soc sun eficiente in raceli si infectii, datorita efectelor antivirale si imunostimulatoare. Ele nu scad, insa, febra.
Salvia e o diaforetica incalzitoare, adica incalzeste corpul. Actioneaza si antimicrobian. O poti folosi in caz de gripa/raceala, dar si in cazul altor infectii. Omora chiar si viermii intestinali.
Ghimbirul. Aceasta diaforetica incalzitoare se consuma, de obicei, sub forma de ceai. Stimuleaza cinculatia sanguina . Are, de asemenea, proprietati antivirale si antiinflamatoare, eliminand toxinele din organism.
Coada-soricelului e o incalzitoare folosita din cele mai vechi timpuri impotriva febrei, pojarului, varicelei, varsatului. O poti administra ub forma de ceai, tinctura sau extract.
Citeste si: Cum sa tratezi febra bebelusului fara medicamente