Cum sa tratezi infectia de tract urinar

Cum sa tratezi infectia de tract urinar

Infectiile tractului urinar sunt frecvente, afectand aproximativ 150 de milioane de oameni din intreaga lume, in fiecare an. Daca simti durere sau arsuri, cand urinezi sau daca simti nevoia de a urina frecvent, cel mai probabil suferi de o astfel de infectie! In aceasta situatie , mergi la medic. Acesta iti va oferi cel mai potrivit tratament cu antibiotic.

Cum sa tratezi infectia de trac urinar. Metoda 1. Tratament medical:

1. Durere la urinare si modificari ale urinei. Daca bacteriile din uretra si vezica urinara provoaca o infectie, se vort instala durerile si dificultatile urinare. Vei simti, in plus, nevoia de a urina mult mai des decat de obicei! Senzatia va fi putetrnica, doar ca e posibil sa urinezi foarte pujtin sau deloc... De asemenea, alte simptome ale unei infectii de tract urinar sunt: arsuri la urinare, durere abdominala, urina tulbure, neobisnuit de colorata (galben inchis / verzui) sau mirositoare, senzatie de oboseala sau rau.

2. Asistenta medicala de urgenta, daca suferi de o infectie a rinichilor sau a prostatei. Netratrata zile sau saptamani, infectia urinara se poate muta la rinichi! In cazul barbatilor care nu trateaza infectia de tract urinar, se poate ajunge chiar la infectarea prostatei! i. Daca esti un barbat cu o ITU netratata, aceasta se poate raspandi la prostata. Iata semne spcifice infectiilor de rinicihi/prostata, care trebuie sa te trimita de urgenta la spital: dureri in partile laterale sau in zona lombara, febra sau frisoane, greata, varsaturi, diaree, durere la urinare.

3. Fa un examen medical cat mai curand posibil. Contacteaza medicul, daca prezinti semne de infectie urinara! Acesta va stii ce medicamente sa iti adminsitreze pe baza simptomelor de care i-ai vorbit si, daca enecesar, a unei mostre de urina. In plus, medicul poate face un examen rectal, daca crede ca prostata ta ar putea fi infectata. Nu in ultimul rand, specialistul poate face un examen pelvin, daca exista o scurgere urat mirositoare din

4. Antibiotice pe baza de prescriptie medicala. Medicul iti va prescrie antibiotice pentru a ucide bacteriile declansatoare de infectie urinara. Ia medicamentul exact conform retetetei! Nici mai multe pastile, nici mai putine dcat ti-a prescris medicul!

5. Adreseaza-te medicului, daca nu apar imbunatatiri in decurs de 2 zile. Dupam doua zile de antibiotice, ar trebui sa te simti mai bine! Daca simptomele, insa, raman persistente, contacteaza din nou medicul. Este posibil sa ai nevoie de o schimbare a tratamentului, daca infectia e cauzata de altceva .

Cum sa tratezi infectia de trac urinar. Metoda 2. Ameliorarea disconfortului:

1. Ia medicamente pentru febra si durere care nu necesita reteta. Pana cand antibioticele isi face efectul, una-doua zile e de preferat sa iei pastile contra febrei si durerii. Evita ibuprofenul sau aspirina, daca ai o infectie la rinichi, deoarece acestea pot provoca complicatii. De asemenea, nu lua piridiu sau fenazopiridina decat dupa ce ai consultat medicul. Aceste medicamente pentru durerea orala sunt disponibile fara prescriptie medicala ca tratament pentru infectiile urinare, dar pot colora urina in portocaliu, iar rezultatele testelor nu vor mai fi valide.

2. Creste-ti aportul de lichide. Hidrateaza-te din plin mai ales cu apa plata! Bea cel putin 6-8 pahare pe zi. Pe langa apa, poti consuam ceaiuri de plante sau apa cu lamaie. Se credae, pana nu demult, ca sucul de merisor trateaza si previne infectiile urinare. Cercetari recente au aratat, insa, ca e un tratament ineficient! Nu in ultimul rand, evita consumul de alcool, bauturile zaharoase si cofeina, care pot irita vezica urinara.3. Incalzeste zonapelviana. Pune un tampon cald sau o sticla de apa fierbinte pe abdomenul inferior, pe spate sau intre coapse. Caldura poate ameliora durerea.

4. Urineaza, ori de cate ori simti nevoia. Chiar daca doare la urinare, nu e bine sa te abtii din a urina! Odata cu eliminarea urinei vei elimina si o parte din bacteriile care au produs rau in tractul urinar! Bea multe lichide pentru a-ti dilua urina si astfel te va intepa mai putin la urinare!

5. Fa baie calda, adaugand otet sau de bicarbonat de sodiu in cada. Umple ada cu apa calda si uns fert de cana (59 ml) de otet alb sau 60 ml de bicarbonat de sodiu. Otetul si bicarbonatul de sodiu pot ameliora durerea si pot elimina germenii de langa intrarea in tractul urinar. Daca nu ai o cada, fa acelasi lucru intr-un lighean. Scufunda fundul apa calda cu otet/bicarbonat.

Citeste si: Cum sa recunosti o infectie de tract urinar?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gura uscata(xerostomie in termeni medicali) este o afectiune in care glandele salivare nu produc suficienta saliva. In...
Berberina este un compus bioactiv extras din mai multe plante, majoritatea fiind din familia de arbusti Berberis....
Testosteronul este un hormon sexual masculin care mentine caracterele sexuale secundare masculine. El este produs in testicule,...