Cum se trateaza pojarul

Cum se trateaza pojarul

Pojarul sau rujeola este cea mai frecventa dintre bolile copilariei, fiind o infectie respiratorie, extrem de contagioasa, provocata de un virus.

Declansarea bolii determina o eruptie cutanata raspandita pe tot corpul si simptome asemanatoare gripei, inclusiv febra mare, tuse, secretii nazale si oculare. Iata cum se trateaza aceasta boala:

Daca persoana afectata de pojar are peste 18 ani, aceasta poate lua paracetamol, pentru tratarea durerilor de cap si scaderea febrei. In cazul copiilor acest lucru este contraindicat, fara a cere in prealabil sfatul unui medic.

Durerea de cap poate fi diminuata si prin tragerea draperiilor sau lipsa luminii artificiale sau prin purtarea de ochelari de soare, daca persoana afectata iese din casa.

De asemenea, este contraindicat ca persoanele care au pojar sa citeasca, sa faca activitati meticuloase, sa se uite la televizor sau sa lucreze la computer, deoarece aceste actiuni duc la suprasolicitarea si iritarea ochilor. Remediul pentru acest simptom este aplicarea unei carpe umede pe ochi.

Un remediu ideal pentru oprirea mancarimilor este baia cu fulgi de ovaz, timp de 30 de minute.

De asemenea, este foarte important ca persoanele afectate sa se odihneasca din plin, daca prezinta febra si mancarimi la nivelul corpului. Pojarul este contagios, asadar este indicat repaosul la domiciul.

Consumul de lichide amelioreaza starea generala a persoanelor care au pojar, apa fiind cea mai indicata in acest caz.

Deoarece pojarul este cauzat de un virus, nu are un tratament precis si trece in general in 5-7 zile, timp in care este indicat ca persoanele afectate sa stea in pat si sa se relaxeze pana trec mancarimile. Daca acest lucru nu se intampla, este indicat un consult medical, pentru a preveni eventualele complicatii si agravarea starii de sanatate a pacientilor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

M-M-RVAXPRO este un vaccin împotriva pojarului, oreionului si rubeolei (pojar german). Se prezinta sub forma de pulbere...
Rujeola pare o boala demodata, dintr-un trecut indepartat, care nu ne mai poate face mare rau. Din...
Citeste prospectul medicamentului ProQuad, vaccin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ProQuad este...