Cum se trateaza pojarul

Cum se trateaza pojarul

Pojarul sau rujeola este cea mai frecventa dintre bolile copilariei, fiind o infectie respiratorie, extrem de contagioasa, provocata de un virus.

Declansarea bolii determina o eruptie cutanata raspandita pe tot corpul si simptome asemanatoare gripei, inclusiv febra mare, tuse, secretii nazale si oculare. Iata cum se trateaza aceasta boala:

Daca persoana afectata de pojar are peste 18 ani, aceasta poate lua paracetamol, pentru tratarea durerilor de cap si scaderea febrei. In cazul copiilor acest lucru este contraindicat, fara a cere in prealabil sfatul unui medic.

Durerea de cap poate fi diminuata si prin tragerea draperiilor sau lipsa luminii artificiale sau prin purtarea de ochelari de soare, daca persoana afectata iese din casa.

De asemenea, este contraindicat ca persoanele care au pojar sa citeasca, sa faca activitati meticuloase, sa se uite la televizor sau sa lucreze la computer, deoarece aceste actiuni duc la suprasolicitarea si iritarea ochilor. Remediul pentru acest simptom este aplicarea unei carpe umede pe ochi.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

M-M-RVAXPRO este un vaccin împotriva pojarului, oreionului si rubeolei (pojar german). Se prezinta sub forma de pulbere...
Citeste prospectul medicamentului ProQuad, vaccin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ProQuad este...
Astazi, iti prezentam reteta unui tonic cu rol de antibiotic pe care oamenii il folosesc inca din...