Masajul cu ventuze de silicon - beneficii nebanuite

Masajul cu ventuze de silicon - beneficii nebanuite

Masajul cu ventuze reprezinta o tehnica destul de cunoscuta in Romania. Cei care se ocupa de acest tip de masaj folosesc, de multi ani, ventuzele de sticla. Acestea sunt foarte eficiente, dar prezinta un dezavantaj major: lasa urme vizibile pe corp. Din fericire, intre timp, specialistii au gasit o alternativa excelenta: ventuzele de silicon.

Ventuze de sticla vs ventuze de silicon. Ventuzele din silicon sunt la fel de eficiente precum cele de sticla, insa nu mai stampileaza corpul. In plus, sunt si mai ieftine.

Beneficiile masajului  cu ventuze de silicon:

Stimuleaza activitatea intregului organism. Ventuzele clasice, de sticla, nu pot fi utilizate in orice zona a corpului. Lesne de inteles ca nimeni nu doreste semne pe fata, spre exemplu. In cazul ventuzelor de silicon, impedimentul dispare, daca masajul e facut corect. Vacuum-ul creat de acestea este unul mai redus si invinetirea pielii nu apare decat in situatiile limita, atunci cand ventuzele sunt tinute prea mult pe corp. Mai mult, ele sunt transparente, asa ca poti vedea cu usurinta orice schimbare a culorii pielii.

Te scapa de dureri:

- dureri musculare - aceste tipuri de dureri sunt frecvente intr-o societate in care sedentarismul(provocat de munca de birou) e la cote inalte. Pentru eliminarea acestora, masajul cu ventuze, mai ales cel destinat picioarelor sau spatelui, reprezinta o solutie eficienta. E posibil sa te simti mai bine chiar de la prima sedinta, insa specialistii recomanda minimum 7 pentru a fi sigur de rezultatele cele mai bune. In plus, e recomandabil sa folosesti ventuzele si acasa dupa ce ai prins de la specialist cum se folosesc.

- dureri de cap - masajul se va face la nivelul fetei sau urechilor. Sunt necesare ventuze speciale, cele mai mici de pe piata. Important: masajul in zona fetei( mai ales, in zona ochilor) poate fi periculos. Ventuzele tinute prea mult pot lasa vanatai. Asa ca pentru un astfel de masaj nu te lasa decat pe mana specialistului.

Scapi de celulita. Sigur ca masajul cu ventuze nu substituie o viata echilibrata, bazata pe o alimentatie sanatoasa si pe mult sport. Celulita isi va face aparitia, daca duci o viata sedentara, indiferent de celelalte tratamente pe care le incerci. Masajul anticelulitic e indicat. Acesta necesita achizitionarea unui set nou de ventuze, neputand sa fie realizat cu ventuzele clasice pentru spate sau picioare. Un set de ventuze masaj impotriva celulitei dispune de toate instrumentele necesare, pentru toate zonele corpului care ar putea sa fie afectate. Poti face acest tip de masaj acasa, insa pentru rezultate si mai bune, poti apela la experienta unui specialist.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarcina produce dezechilibru in corpul unei femei - de la dureri corporale si stres fizic pana la...
Cand te doare capul si nu ai o pastila la indemana, nu dispera! Exista o modalitate stiintifica...
Cortizolul este un hormon steroid produs de glanda suprarenala, impreuna cu adrenalina, ca reactie naturala a organismului...