8 interdictii ciudate din tari pe de intreg Mapamondul

8 interdictii ciudate din tari pe de intreg Mapamondul

Fiecare tara de pe Mapamond are anumite legi care pot parea absurde pentru cetatenii straini. Unele dintre acestea par venite din alta lume; altele sunt bazate pe traditiile si obiceiurile culturale unice. Pana la urma, regulile reprezinta singura modalitate prin care fiecare loc din lume functioneaza fara probleme. Asadar, cand mergi in vacanta intr-o alta tara, ai grija sa te informezi cu priviri la regulile speciale din acea zona.

8 interdictii ciudate din tari pe de intreg Mapamondul:

1. Iranul a interzis cocul de barbat. Pentru a mentine cultura Iranului nealterata, guvernantii acestei tari au creat o lege care interzice barbatilor sa afiseze coafuri occidentale, cum ar fi coada de cal, mullet si tepi. In schimb, barbatii sunt incurajati sa-si aranjeze parul in moduri inspirate de tenul si cultura iranienilor.

2. In Barcelona nu ai voie sa dai camasa jos in public. Unele parti ale Spaniei nu au o lege care sa interzica nuditatea publica, asa ca este intotdeauna permisa. Totusi, in Barcelona , legile regionale s-au schimbat si acum interzic nuditatea si seminuditatea pe strazi.

3. Singapore interzice guma de mestecat. Interdictia de a produce si de a vinde guma de mestecat (inclusiv guma dentara)in Singapore a intrat in vigoare in 1992! Legea a fost creata dupa ce, din cauza gumei de mestecat, doua trenuri s-au oprit din ciruculatia lor normala! Guma aruncata aiurea de calatori a blocat usile, iar trenul a fost intarziat. De asemenea, oamenii aruncau guma de mestecat in cinematografe, iar curatarea devenea astfel un calvar. Altfel spus, deoarece singaporezii aruncau guma de mestecat oriunde numai la cosul de gunoi nu, comercializarea si consumul acesteia a fost interzis!

4. In Japonia si Coreea de Sud nu ai voie sa dezactivezi sunetul camerei de la telefon. Coreeni nu pot face poze pe ascuns si asta deoarece, prin lege, nu pot dezactiva sunetul produs de camera. Niponii au fost primii care au folosit telefoane cu camera(1999). Bineinteles ca multi carcotasi si persoane rauvoitoare au inceput sa faca poze pe ascuns, nerespectand astfel spatiul intim al altor cetateni. Cum fenomenul luase amploare, guvernul a decis interzicerea dezactivarii camerei telefonului. Astfel, daca faci o fotografie/filmezi in public, cei din jur vor sti despre ce este vorba!

5. Suedezii interzic anumite nume. Nume precum Superman, Veranda, Metallica, IKEA si Elvis sunt interzise in SUedia. O lege din 1982 numita Legea denumirii interzice folosirea numelor care pot provoca disconfort sau care pot deveni ofensatoare. De asemenea, legea spune ca nu poti da unui copil un nume pe baza caruia acesta sa fie tachinat poate toata viata!

6. Grecii interzic purtarea tocurilor in anumite locuri istorice. In Grecia, nu poti vizita monumente antice sau situri istorice, daca porti tocuri inalte. Explicatie? Tocurile pot zgaria si deteriora diferitele suprafete si pietre.

7. In Victoria(Australia) este interzis zgomotul pe timp de noapte. Se considera jignitoare producerea de zgomot irezonabil dintr-o resedinta. Si nu e vorba doar depsre casa, ci si despre aleile de acces, magazii si ateliere. Se ia astfel in considerare nivelul de decibeli produsi de muzica, felul in care suna zgomotul, ora, locul si circumstantele producerii acestuia.

8. Blugii sunt interzisi in Coreea de Nord. Este ilegal sa porti blugi in Coreea de Nord, deoarece acesti pantaloni sunt asociati in mod direct cu influenta occidentala, una pe care guvernul incearca sa o tina departe de popor . De asemenea, nu ai voie sa iti faci piercing si anumite coafuri.

Citeste si: Cum sa te comporti in societate. 28 reguli de conduita

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te uiti la orizont intr- o dupa-amiaza perfect normala si observi ca cerul straluceste intr-o nuanta ciudata...
Soarele ne incalzeste in fiecare zi, facand posibila continuitatea vietii pe Terra. Dar cum se desfsoara intregul...
Craciunul este despre traditie, familie, credinta, dar si mancare speciala; speciala si eventual diferita in functie de...