Cum sa construiti un adapost in salbaticie?

Cum sa construiti un adapost in salbaticie?

Nu conteaza daca v-ati pierdut in salbaticie, daca sunteti ranit, nu aveti echipament pentru camping sau pur si simplu vreti sa folositi ce va ofera Mama Natura, acest tip de adapost va va ajuta.

Chiar si in timpul iernii puteti folosi acest tip de adapost deoarece poate retine caldura. Desigur, un foc ajuta, dar sa nu fie prea apropriat de adapost.

- Gasiti un loc potrivit. Cautati un loc care este sub unul sau doi copaci inalti. Ar fi ideal sa-l construiti langa apa, deoarece veti avea nevoie de apa pentru supravietuire. Apa din apropiere poate fi folosita pentru baut, pentru curatat rani, pentru a scadea febra, va ajuta la gatit, va ajuta sa va mentineti cura si sa spalati haine sau bandaje.

Daca este iarna, zapada poate fi folosita cu acelasi scop dupa topire. Construiti adapostul la un nivel mai inalt decat nivelul apei; in cazul ploilor apa sa nu inunde adapostul.

- Veti avea nevoie de legaturi! Daca nu aveti funie, snururi sau guta, veti avea nevoie de legaturi naturale cum ar fi radacini, iarba inalta sau crengute flexibile. Aceste legaturi vor fi folosite la constructia adapostului. Inainte sa inceapa constructia, gasiti cel putin 25 de legaturi naturale.

- Partea de sus a adapostului. Folositi cateva legaturi pentru a lega cele mai mari crengi de trunchiul inclinat la 45 de grade sau mai mult, pentru a evita acumularea de zapada sau scurgerea de apa in adapost, al unui copac, sau de o creanga mare sprijinita de un copac. Apoi acoperiti de o parte si de alta aceasta creanga cu crengi legate la capatul de sus si acoperiti-le cu crengute cu frunze pentru izolatie, cel putin 2 straturi.

- Partile laterale ale adapostului trebuiesc acoperite cu cel putin 2 straturi de crengute verzi cu frunze. La fel ca la acoperis, asigurati-va ca varful crengilor sunt orientate in jos ca sa nu se acumuleze zapada si incepeti sa amplasati crengutele de la baza catre acoperis. Acoperiti pamantul de sub adapost cu crengute verzi pentru izolatie si pentru comfort.

- Partea din fata a adapostului. Pastrati cateva crengi pentru a bloca partial partea din fata a adapostului pentru a va proteja de elemente.

- Faceti un sant. Folositi o creanga, o piatra sau un bat ca sa sapati un sant in jurul adapostului pentru a va feri de inundatii minore. Faceti-l la aproximativ 30 de cm de adapost, cat de adanc si de lat puteti. Incercati sa faceti o scurgere catre apa.

Sfaturi: Nu tineti niciodata hrana in adapost deoarece poate atrage animale salbatice. Legati-o undeva la inaltime de o sfoara sau de un copac mai indepartat de adapostul dumneavoastra. Nu faceti niciodata focul prea aproape de adapost deoarece jarul sau fumul pot intra in adapost. Iarna, aveti grija sa nu se acumuleze zapada deasupra adapostului.

Daca veti avea nevoie sa construiti un astfel de adapost vreodata, veti fi surprinsi de cat de bine va poate proteja. Constructia unui adapost necesita timp si energie, dar la final se merita efortul.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te uiti la orizont intr- o dupa-amiaza perfect normala si observi ca cerul straluceste intr-o nuanta ciudata...
Viata pisicilor nedomesticite si neimblanzite poate fi foarte grea, mai ales daca traiesc in locuri reci. Zapada...