Cum se viziteaza Vaticanul?

Cum se viziteaza Vaticanul?

Vizitarea Vaticanului (resedinta Papei si cel mai mic stat din lume) reprezinta implinirea unui vis pentru multi oameni, iar daca va numarati printre cei care au sansa de a face acest lucru, este indicat sa va informati despre cum puteti sa profitati la maxim de aceasta excursie.

Iata cum se viziteaza Vaticanul:

1

- Faceti-va un plan al evenimentelor, la care doriti sa participati. Daca doriti sa il vedeti pe Papa, este indicat sa mergeti la Vatican duminica la pranz sau miercurea la 10:30, deoarece atunci binecuvanteaza multimea de oameni, de la balcon, mai putin iarna. Pentru a-l vedea pe Suveranul Pontif, trebuie sa cumparati un bilet de la Bazilica Sfantul Petru martea dupa-masa. Interesati-va daca Papa nu va fi plecat, in perioada in care doriti sa vizitati Vaticanul.

2

- Faceti-va un plan al locurilor pe care doriti sa le vizitati. Deoarece orasul Vatican este foarte mic, suprafata sa nedepasind jumatate de kilometru patrat, veti putea vizita intreaga zona, pe jos, in mai putin de o zi. Ar fi bine sa vizitati urmatoarele atractii turistice: Teatrul Adriano, Palatul Justitiei, Piata Sf. Petru, Castelul Sant’Angelo. Nu ar trebui sa ratati nici o plimbare pe dealul Monte Mario, cel mai inalt din Roma, de unde veti putea admira minunata panorama a Vaticanului si a Romei. Desigur, va veti petrece majoritatea timpului in Bazilica Sf. Petru si la Muzeul Vaticanului, cele mai importante doua stucturi ale orasului Vatican.

3

- Vizitati Bazilica Sf. Petru si Muzeul Vaticanului. Bazilica este deschisa zilnic, din aprilie pana in septembrie, intre orele 9 si 19 si intre orele 9 si 18, din octombrie, pana in martie, fiind inchisa mircurea dimineata. Pentru a evita aglomeratia, este indicat sa vizitati Bazilica dimineata si in mijlocul saptamanii. Tururile gratuite de vizitare a Bazilicii au ca loc de pornire Biroul Informatii Turisti Vatican, incepand cu orele 14:15 si 15, iar cele pentru Muzeul Vaticanului, au ca ore de pornire 10:30, 12 sau 14 ( 10:30 si 11:15 iarna) si costa 31 de euro.

4

- Ce haine sa purtati. Deoarece Vaticanul este resedinta capului Bisericii Catolice, acesta este unul dintre cele mai traditionaliste si mai conservatoare locuri din lume. Vi se poate interzice intrarea in anumite cladiri, daca nu purtati imbracaminte adecvata. Este indicat ca femeile sa poarte pantaloni lungi. Daca optati pentru o fusta, aceasta trebuie aiba o lungime peste genunchi. Ar fi bine sa aveti o esarfa, cu care sa va acoperiti umerii, daca purtati bluze sau rochii fara maneci. De asemenea este indicat ca barbatii sa poarte pantaloni si pantofi inchisi. 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Personalul unui hotel are rolul principal de a-ti raspunde la intrebari legate de hotelul respectiv. Putini stiu,...
Exista multe natiuni si grupuri etnice despre care stim foarte multe. Ne vin in minte, pe moment,...
Orice zbor poate fi stresant. Ceea ce este firesc la sol pare absolut diferit si chiar inconfortabil...