Cum va puteti petrece vacanta in Egipt?

Cum va puteti petrece vacanta in Egipt?

Exista multe feluri in care va puteti petrece vacanta in Egipt, ca de exemplu sa pasiti pe urmele lui Lawrence al Arabiei, strabatand desertul pe camile sau puteti sa admirati apusul printre dunele de nisip, impreuna cu persoana iubita.

Cu alte cuvinte, Egiptul ofera o serie de posibilitati, persoanelor dornice de aventura. In ciuda preconceptiilor, Orientul Mijlociu are mult mai multe de oferit decat petrol, nisip si amenintari teroriste, industria turistica dezvoltandu-se spectaculos, in ultimii ani. Egiptul are o varietate de hoteluri, putand gazdui a 5-a parte din populatia de turisti a lumii.

Iata cateva orase cheie, in care puteti sa va petreceti vacanta:

1

Primul dintre acestea este Giza, unde se afla 3 dintre cele mai vechi piramide din lume, dar si cei mai multi sfincsi din Egipt. Orasul este inconjurat de o mare de nisip si de dune abrupte. Imprejurimile reprezinta un loc ideal de plimbare cu jeepul sau cu ATV-ul. Daca doriti sa experimentati mijloacele de transport traditionale, puteti opta pentru o plimbare pe camile, printre dune. Seara puteti sa asistati la spectacolele dansatoarelor din buric, in corturile unde se aduna turistii. Un alt loc de vizitat este Palatul Parfumului Al Amir, o fabrica de parfum, ce ofera turistilor posibilitatea de a vizita structurile de productie. Aici puteti asista la procesul de fabricare a parfumurilor si puteti vedea cum se fac sticlele, in atelierul de sticlarie.

2

A doua atractie turistica este Cairo, cel mai mare oras din Egipt, care ofera o gama larga de structuri arhitecturale Islamice. Fosta capitala a Egiptului, in timpul ocupatiei britanice, in anii 1800, Cairo gazduieste o multime de muzee arheologice, pline de istorie egipteana. O atractie turistica importanta din Cairo este Fabrica de Cristale Asfour, ce ofera o expozitie cu cele mai de calitate si mai scumpe cristale.

3

Daca mergeti in Egipt, nu trebuie sa ratati vizitatea orasului Sharm, cunoscut sub denumirea de Orasul Pacii. Acesta este districtul administrativ al Egiptului, unde locuiesc cei mai bogati seici, fiind locul unde petrec magnatii petrolului. Multi sunt de parere ca Sharm constituie centrul Islamului in Egipt, fiind locul de pornire a legendarului Salah Al Din, care si-a condus poporul in lupta cu cruciazii din Ierusalim. Partea sudica a zonei, ce se intinde pana la Peninsula Sinai, cuprinde unele dintre cele mai renumite bariere de corali din lume si plaje spectaculoase, fiind un loc propice pentru scufundari si snorkeling. Este bine de stiut ca in zona securitatea este foarte stricta, datorita locuitorilor extrem de bogati.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Egiptul este destinatia ideala de a va petrece vacanta, daca doriti sa va bucurati de desert sau...
Chiar si un animal de companie poate deveni o atractie turistica. De asemenea, el poate fi evaluat...
Hotelurile fac parte, in general, din aventurile noastre de vacanta. Pentru ca nimic sa nu afecteze timpul...