Vacanta

Lista articolelor despre vacanta pe AflaCum.ro

Articole despre vacanta

Citeste cele mai noi articole despre vacanta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vacanta, pe AflaCum.ro!

Ialomita este una dintre cele mai vechi asezari locuite de pe teritoriul Romaniei. Situat in Campia Baraganului, judetul Ialomita este unul agricol, dar incarcat de istorie. Iata ce poti vizita pe teritoriul pe care si-a avut resedinta regele geto-dac Dromichaites, cel care a pus capat razboiului dintre geti si macedoneni.

Obiective turistice in Ialomita:

Complexul arheologic Piscul Crasani este unul dintr cele mai vechi situri arheologice de la noi din tara. Aici, langa Balaciu, a dost descoperita prima asezare neolitica din Muntenia cu un sistem de fortificatie. Sapaturile arheologice desfasurate aici au scos la iveala niveluri de locuire neolitice. Pe ruinele acestor asezari a fost ridicat apoi un asezamant geto-dac de mari dimensiuni a carui resedinta a fost cetatea Helis. Aici a fost resedinta regelui Dromichaites. Cercetarile arheologice au scos la iveala faptul ca cetatea Helis a reprezentat in timpul geto-dacilor un adevarat centru comercial.

Continuam periplul nostru prin judetele Romaniei si ajungem, azi, in nord-vest, la Iasi, inima Moldovei si unul dintre cele mai mari centre culturale ale tarii.

Obiective turistice in Iasi:

Parcul Copou este cel mai batran parc din municipiu, un simbol al orasului. Pe aleile sale incarcate de istorie s-a plimbat unicul Mihai Eminescu.

Mergem , astazi, intr-o scurta incursiune in sudul tarii, tocmai in Banie, pentru a vedea care sunt cele mai atractive obiective turistice ale judetului Dolj.

Obiective turistice in Dolj:

Craiova. Nu puteam incepe calatoria noastra altundeva decat in Craiova, orasul de resedinta al judetului si un important centru cultural si studentesc. Printre obiectivele de aici reamintim Parcul Romanescu(in interiorul caruia se afla si Gradina Zoologica), Muzeul de Arta, Muzeul Olteniei, Casa Baniei, Centrul Istoric sau Gradina Botanica. Intr-un weekend, poti vizita cam toate obiectivele turistice ale acestui superb oras.

Covasna este un judet care apartine de zona istorica Transilvania, cu resedinta la Sfantu Gheorghe, polul frigului din Romania. Judetul mai este numit si Tinutul Conacelor. Aici, mica nobilime a construit peste 160 de conace si castele!

Obiective turistice in Covasna:

Baile Balvanyos. Aici, vei gasi izvoare minerale si emanatii post-vulcanice sub forma de mofete. Compozitia chimica a izvoarelor ajuta in tratamentul bolilor stomacale si intestinale, iar mofetele trateaza afectiunile cardiovasculare.

Facem, astazi, o incursiune in nord-vestul tarii, mai exact in judetul Cluj, unul dintre cele mai dezvoltate judete transilvanene. Zona este incarcata de istorie si de obiective pe care vei dori, cu siguranta, sa le vezi sau sa le revezi.

Obiective turistice in Cluj:

Cluj-Napoca este un oras superb pe care trebuie sa il vizitezi! Dintre obiectivele ce merita vazute amintim Gradina Botanica, Muzeul Farmaciei, Strada in oglinda, Bastionul Croitorilor, Piata Unirii, Cetatea Norilor sau Fabrica de Pensule-un spatiu cultural.

Vacanta este , probabil, pentru cei mai multi unul dintre cele mai asteptate momente ale anului. Relaxare, natura, aer curat, plaja, soare, mici bucurii pentru suflet. Indiferent unde alegi sa faci concediul, nu uita sa iei in bagaj aceste lucruri:

Trusa medicala. Introdu in aceasta trusa medicamentele prescrise(daca e cazul), dar si cateva pilule pentru durerile cele mai comune(de masea, de cap, de stomac) si pentru raceli. Vorbim despre antitermice, antihistaminice, analgezice si betadina. Trusa ar trebui sa mai contina niste pansamente sterile, o fasa elastica, o foarfeca si rivanol.

Incarcatorul extern pentru telefon te va ajuta indiferent de locul in care te afli. Daca esti intr-o zona fara electricitate, iar bateria e pe terminate, nu vei avea decat solutia incarcatorului extern.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Calarasiul este un judet din sud-estul Romaniei, strabatut de Dunare. Asadar, o zona de vizitat cu predilectie...
Bucurestiul este asezat in sud-estul Romaniei, in Campia Vlasiei, parte a Campiei Romaniei. Capitala tarii s-a dezvoltat...
Caras-Severin este un judet situat in vestul Romaniei, in Banatul Montan. Este una dintre cele mai frumoase...
Judetul Brasov este unul dintre cele mai frumoase judete din Romania. Face parte din regiunea istorica Trasilvania,...
Judetul Botosani apartine regiunii istorice Moldova, aflandu-se in nord-estul Romaniei. Este un judet incarcat de istorie, cultura...
Judetul Buzau face parte din regiunea istorica Muntenia, fiind situat in sud-estul Romaniei. In aceasta zona minunata...