Top 10 ponturi pentru vizitarea Venetiei

Top 10 ponturi pentru vizitarea Venetiei

Ah, Venetia! Ce se poate spune in plus despre acest oras vestit, ce nu s-a spus deja de mii de ori de catre cei mai vestiti poeti ai lumii, de-a lungul secolelor?

Aici, dupa fiecare cotitura si la capatul fiecarei strazi intortocheate apare ocazia unei fotografii care merita facuta. Fie ca e vorba de pavaje vechi care se ruineaza pitoresc unele peste altele, de glastre cu flori colorate la ferestre, de gradini ascunse, de lenjerii intinse cu grija pe sfori, batute de vant, de poduri arcuite de piatra, fie, bineinteles vorba de gondole, Venetia te va izbi prin frumusetea ei, luandu-ti rasuflarea.

Iata ce trebuie sa urmaresti in Venetia, pe parcursul unei vacante superbe, petrecuta aici:

1

Plimba-te prin oras si nu te teme ca te vei rataci, pentru ca o vei face! Cu cat mai repede vei accepta acest lucru, cu atat mai putin stresat vei fi. Strazile sunt medievale si au fost construite fara o ordine anume, sens sau logica. Sunt o multime de curbe, intoarceri, fundaturi, etc. Marcajele orasului sunt confuzionante si haotice in cel mai bun caz. Dar nu te framanta, cele mai frumoase surprize le vei avea exact atunci cand nu stii unde esti. Astfel descoperi monumente interesante cum ar fi Libreria Acqua Alta. In rest, inarmeaza-te cu incaltaminte confortabila, o harta turistica si un ghid de conversatie roman-italian.

2

Mergi la Piata San Marco/ Podul Rialto pentru cate o ora cel putin, fa pozele obligatorii/ cumpara un suvenir daca e nevoie, bea o cafea/mananca o inghetata si apoi scuteste-te singur de stres si pleaca.

3

Atunci cand mergi in piata San Marco, trebuie sa vezi Basilica St. Marco, Palatul Dogelui si Torre dell Orlogio (turnul cu ceas). Au jucat roluri importante in istoria Venetiei si sunt repere/atractii turistice faimoase pentru un motiv: sunt pur si simplu uimitoare!

4

Mergi cu gondola ca sa asculti serenade in timp ce urmaresti peisajele pitoresti de pe apa. Poti 100% sa te bucuri de o calatorie in Venetia, cu sau fara gondola. Daca totusi stai pe ganduri, fa-o, pentru ca nu iti vei dori un regret. Pana la urma, cine stie cand te vei mai intoarce in acest oras.

5

Daca poti evita, nu manca oriunde! Meniurile sunt in 20 de limbi/au multe poze cu mancarea. Acestea au preturi umflate si sunt cel putin mediocre. In schimb, intreaba administratorul hotelului unde mananca si mergi acolo. De exemplu, la Ostaria al Vecio Pozo mancarea este proaspata, iar preturile foarte bune. Dar nu te stresa daca nu ajungi acolo/nu stai in zona. Sunt sigura ca sunt sute de alte nestemate pe care le poti descoperi. Merita efortul.

6

Stai la hotelul Grand Canal pentru ca aici cazarea nu te va falimenta. Holul si sala de mese/barul au o vedere de milioane asupra Marelui Canal, iar toate sunt moderne si curate, mentinand totusi farmecul si caracteristicul venetian. Locatia e perfecta si poti cheltui atat cat iti permite buzunarul, pentru ca exista o gama larga de preturi/optiuni de camere.

7

Fa o excursie de o zi la Murano/Burano/Torcello. Barca pentru acest tur pleaca de la un ponton in apropiere de St. Marco si te duce la toate cele trei insule unde ai ocazia sa vezi o demonstratie de suflat in sticla la Murano, sa observi interesanta dantela colorata facuta in satul Burano si sa vizitezi bisericile medievale din Torcello, plimbandu-te pe Ponte del Diavolo. Daca ai timp, sunt cateva restaurante dragute in Torcello, precum faimosul Cipriani, unde aparent chiar si Ernest Hemingway isi petrecea timpul.

8

Ghetoul Evreiesc: aceasta destinatie e in afara rutelor obisnuite, dar aici poti sa faci un tur incredibil prin muzeu, sa vezi piata orasului si  sinagogile istorice. In plus, poti sa cumperi si cateva suveniruri de aici. Ghetoul Evreiesc e un loc absolut fascinant, desi un pic sobru, dar il recomand cu putere, pentru a castiga o perspectiva unica a faimosului oras.

9

Poarta pantofi confortabili. Acest lucru e de la sine inteles in orice oras din Europa, insa in Venetia nu sunt masini. Ca vizitator, vei merge pe jos sau cu barca. Iar daca nu mergi cat poti in fiecare zi, te vei pacali singur.

10

Colectia Peggy Guggenheim: cand domnisoara Guggenheim si-a pierdut tatal in tragedia de pe Titanic, se zvonea ca purta afaceri cu multe dintre marile personalitati/ marii artisti ai vremii. Un lucru e sigur, ea a adunat tone de piese de arta in vila sa de pe Marele Canal. Colectia ei de arta moderna este legendara, incluzand lucrari create de peste 200 de artisti moderni. Insa si piesele ei sunt reprezentate in aceasta colectie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Calatoriile in scop de serviciu sunt constructive si pe alocuri distractive. O calatorie implica asimilarea de noutati,...
Chiar si un animal de companie poate deveni o atractie turistica. De asemenea, el poate fi evaluat...
Hotelurile fac parte, in general, din aventurile noastre de vacanta. Pentru ca nimic sa nu afecteze timpul...