Coincidenta sau predestinare? Aceste intamplari te vor pune pe ganduri

Coincidenta sau predestinare? Aceste intamplari te vor pune pe ganduri

Viata se desfasoara, in general, dupa tipare sociale pe care orice individ si le insuseste pentru a se putea integra. Mai exact, ne nastem, evoluam fizic, spiritual si social, incercand sa ne punem amprenta in mod pozitiv in societate. E un sir de elemente firesti, logice, chiar comune. Uneori, insa, anumite intamplari din vietile noastre sunt cel putin ciudate. Un exemplu ar fi asemanarea incredibila dintre doi oameni care nu au absolut nicio legatura. Probabil ti s-a intamplat sa vezi pe strada un om care seamana leit cu o cunostinta sau chiar cu tine.

Exista astfel de intamplari, intr-adevar, iar unele au devenit celebre, starnind curiozitate si chiar confuzie. Iata o lista de coincidente care au pus lumea intreaga pe ganduri. Cei mai sceptici dintre noi ar spune chiar ca e vorba despre predestinare:

1. Edgar Allan Poe si presupusa masina a timpului.  Poe a adus in discutie in cartea sa Arthur Gordon Pym din Nantucket povestea a 4 marinari care s-au scufundat cu nava. Desi au scapat de inec, au fost nevoiti sa-l manance pe Richard Parker, membru al echipajului, pentru a supravietui. Poe nu a putut dovedi ca povestea sa se bazeaza pe fapte reale. La 46 ani distanta de scrierea cartii, o barca se scufunda. Membrii echipajului aveau sa declare , dupa ce au fost salvati, ca au supravietuit, mancandu-l pe...Richard Parker, membru al echipajului!  intamplarea extrem de stranie i-a determinat pe multi sa vorbeasca despre o masina a timpului pe care Poe stia sa o fololoseasca!

2. Asemanarea socanta dintre Zubaida Tharwat si Jennifer Lawrece. Cele doua parca sunt gemene. Nu e posibil, insa, deoarece au trait in perioade diferite. Jennifer ne incanta in zilele noastre, in timp ce actrita egipteana si-a trait gloria in epoca de argint! Vorbim, asadar, despre o coincidenta sau despre o calatorie in timp? Sigur ca nimeni nu are un raspuns. Putem doar specula.

3. Asemanarea dintre Enzo Ferrari si Mesut Ozil. Fondatorul Ferrari a decedat in 1988. In schimb, talantatul fotbalist german cu origini turce inca ne mai incanta cu evolutiile sale...


4. Ciocinirea primelor masini.  Se intampla in 1895, in statul Ohio, cand industria auto era in stadiu incipient. Ciudatenia e reprezentata de faptul ca in acel stat, la acel moment, nu se aflau decat aceste doua masini. Probabilitatea de a se ciocni era infima. Totusi, s-a intamplat...

5. Anthony Hopkins si rolul din cartea rara. In tinerete,  Hopkins primise un rol in Fata din Petrovka, o ecranizare a romanului scris de George Feifer. Actorul cautat cartea pentru a intelege mai bine personajul, insa nu a gasit-o nicaieri. Cand renuntate, a gasit o copie a cartii in metrou! Mai tarziu, Feifer i-a povestit celebrului actor ca nu mai are o copie e romanului, deoarece i-o daduse pe singura unui prieten, care o pierduse intr-un metrou...

6. Moartea fratilor Ebbin. Eskin Lawrence a trait doar 17 ani. In 1975, baiatul din Bermude a fost ucis in timp ce se afla pe motoreta. A fost lovit de un taxi. Cu doar un an inainte de tragedie, fratele sau murise in mod identic! Se afla pe aceeasi motoreta, acelasi taxi a intrat in el iar, pentru ca intamplarea sa fie cu adevarat inspaimantatoare, in taxi se aflau acelasi sofer si acelasi pasager!!!

Citeste si: Superstitii. Ce prevestesc pasarile

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te uiti la orizont intr- o dupa-amiaza perfect normala si observi ca cerul straluceste intr-o nuanta ciudata...
Soarele ne incalzeste in fiecare zi, facand posibila continuitatea vietii pe Terra. Dar cum se desfsoara intregul...