Esti cinefil? Trebuie sa stii aceste lucruri despre sala de cinema!

Esti cinefil? Trebuie sa stii aceste lucruri despre sala de cinema!

Tuturor ne place sa vedem filme pe marele ecran. Dar multe lucruri in cinematografe par destul de ciudate. De exemplu, faptul ca popcornul e, adesea, la fel de scump ca biletul. Iata cateva lucruri ciudate despre cinematografe, pe care, cel mai probabil, nu le stiai.

1. Oamenii de serviciu nu curata in mod corespunzator salile de cinema din cauza pauzelor prea mici dintre vizionari. Cu siguranta, ti s-a intamplat macar o data sa simti pardoseala lipicioasa cand intri la film. Aceste accidente se intampla din cauza timpului limitat pe care oamenii de serviciu il au intre doua filme. Podeaua se curata cel mai bine pe timp de noapte. Asa ca la prima vizionare, de dimineata, n-o sa simti nimic ciudat sub picioare cand patrunzi in sala.

2. Este mai usor pentru omul de serviciu sa ridice gunoiul daca il pui pe scaun, decat daca il pui langa sau sub scaun. Sigur ca un om civilizat ia resturile cu el si le arunca la gunoi. Din pacate, multi s-au obisnuit sa lase paharul de plastic sau cutia de popcorn in sala. Daca tot nu te sinchisesti sa arunci la gunoi ce a ramas, macar nu pune mizeria pe parchet sau, mai rau, sub scaun. Angajatilor le va fi mult mai greu sa curete dupa tine!

3. Sunetul puternic din cinematograf poate fi periculos pentru timpane. In ciuda faptului ca exista standarde pentru sistemele audio si pentru nivelul de volum, unele cinematografe le incalca, potrivind nivelul volumului, dupa cum li se pare mai potrivit respectivilor sunetisti. Fereste-te de filmele de actiune cu multe scene de lupta(bombardamente), in timpul carora volumul depaseste, mai mereu, nivelul aprobat. Pentru sanatatea urechilor tale, ar fi mai bine sa urmaresti astfel de productii in fata micului ecran.

4. Preturi uriase pentru popcorn. O punga de popcorn poate costa de 3-4 ori mai mult decat intr-un supermarket. La americani e si mai mare diferenta! O punga mare de popcorn costa mai mult decat o friptura cu aceeasi greutate! In magazin, popcornul se vinde cu 1 dolar, iar in cinema cu 8!

5. Pana in 1981, scaunele nu aveau suporturi pentru pahare. Suportul de pahare a fost inventat abia in 1981, la aproximativ 60 ani de la deschiderea primului cinema cu aer conditionat din SUA. Interesant e faptul ca popcornul a inceput sa fie asociat cu vizionarea filmelor in America in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand lipsa de zahar a facut imposibila comercializarea de bomboane in cinematografe.

6. De ce miroase popcornul atat de bine? 1. Cinematografele au propriile lor retete secrete, care contribuie la crearea incredibilului miros. De exemplu, unii adauga un amestec de nuca de cocos si canola(hibrid de rapita); 2. Se folosesc, intotdeauna, aditivi alimentari.

7. Cel putin o data pe saptamana muncitorii sunt nevoiti sa dea afara un cuplu din sala de cinema. Daca iti place sa te saruti si sa fii peste masura de tandru, nu incerca asa ceva la cinema! Majoritatea cinematografelor au camere care te surprind in actiune. In acel moment, un lucrator va veni sa te avertizeze. Daca nu te conformezi, urmeaza sa fii dat afara din sala.

8. Meniurile nu iti vor aduce economii. Un meniu format din popcorn, un suc si alta gustare nu iti aduce nicio economie in buzunar. Calculeaza separat preturile si vei constientiza ca e vorba doar despre marketing.

9. Popcornul nu este intotdeauna proaspat. Daca popcornul nu este vandut in totalitate, noaptea angajatii cinema-ului vor impacheta resturile si le vor pastra in saci de plastic. De dimineata, vor reincalzi popcornul si il vor vinde ca pe un produs proaspat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sunt o multime de traditii de Paste din toata lumea care noua, romanilor, ni se pot parea...
Salutul este parte integranta a culturii japoneze. Acesta variaza in functie de momentul zilei, de relatia dintre...
Decernarea premiilor Oscar este intotdeauna un moment asteptat de intreaga planeta, de la regizori, scenaristi si actori,...