Cum sa te feresti de hoti. 5 semne ca acestia te-au vizat

Cum sa te feresti de hoti. 5 semne ca acestia te-au vizat

Hotii au intotdeauna la indemana cateva trucuri pentru ca furtul sa le fie inlesnit. Mai ales cand vine vorba despre automobile! Exista cateva semne clare ca masina ta a fost vizata de infractori si ca urmeaza o incercare de furt. Despre acestea in materialul urmator.

Semne ca hotii te-au vizat:

1. O sticla de plastic introdusa intre cauciuc si caroserie. Vorbim despre un truc simplu si eficient. Hotul fixeaza o sticla de plastic goala intre roata din dreapta fata si caroserie. De ce acolo? Pentru ca probabilitatea ca soferul(tu, in acest caz) sa nu vada sticla este mai mare. Astfel, cand incepi sa conduci, auzi un zgomot ciudat, care te va alerta instant! Primul instinct va fi sa cobori repede din masina pentru a vedea ce s-a intamplat. Pe aceasta reactie se si bazeaza infractorii. Cat tu verifici, ei fura rapid tot ce ai pe scaune(geanta, portofel etc) si te lasa cu ochii-n soare.

Cum sa actionezi? Inainte de a urca in masina, fa-i un inconjur. Daca vedeti ceva blocat deasupra anvelopei, pleaca repede si alerteaza politia.

2. Cutii goale legate de spatele masinii. Acest truc functioneaza pe acelasi principiu ca si sticla din plastic: zgomot puternic care te panicheaza! Infractorii leaga cateva cutii goale de bauturi racoritoare pe partea din spate a masinii si cand incepi sa conduci, acestea produc un zgomot pe care nu-l poti ignora. Metoda e chiar mai eficienta, deoarece sa faci turul masinii inainte de a urca la volan nu mai e suficient. Hotii pot impinge cutiile sub automobil…

Ce trebuie sa faci? Daca auzi un zgomot ciudat, condu pana intr-un loc sigur inainte de a cobori din masina. Cand cobori, nu lasa cheile in contact si blocheaza usile.

3. Anuntul ca masina ta blocheaza un alt vehicul. Daca te afli intr-un mall sau in orice alt mare loc public si auzi un anunt conform caruia masina ta o blocheaza pe a altcuiva, nu alerga la locul in care ai parcat, ci doar verifica de la distanta daca informatia e corecta. Hotii vor raporta locul in care se presupune ca e blocata masina lor si abia asteapta sa ajungi acolo cu cheile...Ce urmeaza? O talharie...

4. Metoda bebelusul care plange. Daca auzi plansete de copil langa fereastra sau langa usa, nu iesi sa verifici. Infractorii folosesc acest truc pentru a determina victima sa deschida usa. Intr-o astfel de situatie suna la politie!

5. Metoda conducta sparta. Un alt truc zgomotos se face utilizand apa curenta. Daca auzi ca apa curge din robinetele exterioare, nu iesi! Hotii deschid robinetele la maximum, astfel incat sa creeze impresia unei inundatii. Odata ce ai iesit, esti predispus atacului. Nu face altceva decat sa apelezi 112.

Bonus. Cum sa actionezi daca ai fost atacat:

- daca un hot a ajuns in situatia de a-ti cere portofelul/poseta, nu ii intinde respecituvl obiect. Arunca-l cat mai departe si fugi cat poti de repede;

- cei mai multi dintre noi avem obiceiul de a mai sta cateva minute in masina dupa ce urcam. Scriem mesaje, verificam postarile sau cautam postul de radio preferat. Asta in timp ce usile sunt deblocate...Talharii atat asteapta pentru un jaf simplu! Asadar, prima oara cand urci in masina, blocheaza usile si pleaca repede, mai ales daca e noapte si te afli intr-un loc prea putin populat.

- tine geamurile masinii inchise(deschise foarte putin) chiar si in mers. La semafor, un hot cu experienta poate fura rapid bunuri din masina ta pe geamul deschis...

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Furturile de masini sunt foarte frecvente in prezent, mai ales in cazul autoturismelor scumpe, care nu sunt...
Iarna este o perioada dificila pentru soferi, care trebuie sa se ingrijeasca in mod suplimentar de masinile...
Ti-ai cumparat masina? Daca da, o perioada scurta, probabil vei avea mare grija de ea. Odata, insa,...