Lumea fara fotografii. 8 locuri de pe pamant unde n-ai voie sa faci poze

Lumea fara fotografii. 8 locuri de pe pamant unde n-ai voie sa faci poze

Locurile pe care le vizitam, mai ales in vacante, ar trebui sa ne lase intotdeauna amintiri minunate in aparatele noastre foto. Cu toate acestea, in unele tari, reguli obscure si restrictii ciudate le pot crea probleme turistilor care indraznesc sa obtina cateva instantanee. Paradoxal, restrictitii foto nu regasim doar in statele totalitare, ci si in cele democratice.

Iti prezentam, astazi, o lista de locuri unde ar fi bine sa tii aparatul foto inchis. Fotografierea e periculoasa, in urmatoarele zone:

1. Amsterdam, Olanda. Stim, suna ciudat, ca tocmai intr-un oras in care drogurile si prostitutia sunt permise, la un anumit nivel, sa existe restrictii foto. Ele nu vin prin intermediul legii, ci din partea oamenilor care isi dezvolta afacerile in zona. Mai exact, in districtul Red Light, renumit pentru bordelurile sale, proprietarii urasc turistii care le fac fotografii prostituatelor ce stau la ferestre. Daca te aventurezi in zona cu un aparat de fotografiat, in cel mai bun caz, cineva ar putea sa ti-l ia si sa-ti stearga fotografiile. In cel mai rau caz, risti sa iei o bataie.

2. Coreea de Sud. In aceasta tara, este interzisa fotografierea femeilor fara consimtamantul lor - chiar si in locuri publice. Daca nu respecti aceasta regula, vei fi considerat un agresor sexual si vei fi pedepsit cu amenda de 10 milioane de Won(moneda sud-coreeana), adica cu aproximativ 7 400 euro si cu inchisoare de pana la 5 ani.

3. SUA. In tara tuturor posibilitatilor, legile legate de fotografiere nu sunt atat de restrictive. Totusi, ai putea avea probleme daca faci poze unei proprietati private fara acordul proprietarului respectiv. Si nu uita: tine cont intotdeauna de semnele de interdictie!

4. Emiratele Arabe Unite. Aici, fotografierea in locuri interzise poate avea ca rezultat inchisoare de la o luna la 3 luni si o amenda de 1 143 euro. In multe locuri, este interzisa utilizarea camerelor foto(video) din cauza superstitiilor locale. De asemenea, nu poti fotografia cladiri guvernamentale, anumite poduri si palate ale seicilor. Interdictia referitoare la palate este, de altfel, scrisa in legislatia tarii.

5. Coreea de Nord. Daca doresti sa vizitezi aceasta tara, fii pregatit pentru restrictii severe. Spre exemplu, nu ti se va permite sa parasesti hotelul fara ghid si nici sa faci poze fara permisiunea ghidului. Daca nu te conformezi, vei avea parte de o amenda sau chiar de ceva mai rau...

6. Anglia. Britanicii au tendinta de a trata cu intelegere turistii dornici de adrenalina. Poti sa faci fotografii pentru amatori aproape oriunde in aceasta tara, insa fotografia comerciala necesita o autorizatie speciala. De exemplu, filmarea comerciala in Piata Trafalgar si in Piata Parlamentului poate fi efectuata numai cu permisiunea primarului din Londra.

7. Japonia. Aici, este interzis sa fotografiezi anumite temple si statui. Motivul? Unele instantanee ar putea deranja spiritele. Din fericire, vei fi bine informat cu privire la locurile unde poti fotografia - unele dintre edificii nu pot fi fotografiate deloc, in timp ce altora le poti face poze doar in anumite perioade ale anului.

8. Algeria este o tara destul de conservatoare, mai ales partea in partea de sud. Poti sa faci poze cu barbati numai cu consimtamantului lor. In schimb, femeile pot fi fotografiate numai cu acordul sotilor sau parintilor lor, deoarece sunt considerate proprietatea acestora. De asemenea, e strict interzis sa faci fotografii cu poduri, baraje si obiecte militare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multi amatori de fotografie cred ca munca modelelor profesioniste consta doar in a fi dragute, fotogenice si...
Iti place sa fotografiezi? Indiferent daca ai un aparat profesional sau un telefon performant, nu ar trebui...
Marimea pozei este importanta in mediul virtual. Daca fotografia este prea mare, pagina respectiva se va incarca...