#Metoo evolueaza! Premiu important pentru miscarea online

#Metoo evolueaza! Premiu important pentru miscarea online

#Metoo reprezinta miscarea online de constientizare a hartuirii si abuzului sexual. De cand a aparut, la mijlocul acestui an, a devenit un adevarat fenomen, mai ales printre femei. Datorita succesului pe care l-a avut si continua sa il aiba, miscarea #metoo a primit premiul persoana anului 2017 din partea revistei americane Time.

#Metoo a avut parte de multi adepti inca de la aparitie. Dezvaluirile vedetelor abuzate in diferite moduri au avut un impact major asupra societatii(mai ales cea americana si cea europeana)

Motivarea premiului persoana anului 2017. Aceasta este cea mai rapida miscare sociala pe care am remarcat-o in ultimele decenii si a inceput prin acte individuale de curaj ale mai multor sute de femei - si unii barbati, de asemenea - care au facut publice propriile povesti, a dezvaluit editorul-sef al publicatiei Time, Edward Felsenthal, intr-o declaratie pentru emisiunea NBC Today.

Cum a aparut #metoo. Peste 50 femei, printre care actrite precum Rose McGowan si Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hartuire sexuala, viol sau agresiune, in la inceputul lunii octombrie, intr-un articol in The New York Times, in care erau oferite detalii cu privire la mai multe plangeri pe numele producatorului de film. Harvey Weinstein a negat acuzatiile, insa compania de productie pe care a cofondat-o a decis sa-l demita. In urma acuzatiilor, in SUA a fost initiata o miscare online, la care au participat si aprticipa milioane de femei. Acestea au vorbit pe retelele de socializare despre traumele pe care le-au suferit din cauza experientelor de hartuire sexuala sau abuz, folosind hashtagul #MeToo. Mai multe personalitati ale societatii americane printre care Lady Gaga, Evan Rachel Wood sau actorul Javier Munoz au militat pentru aceasta miscare.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mananci frecvent la restaurant, dintr-un motiv sau altul? Ai mare grija! In spatele usilor de la bucatarie...
Te-ai intrebat vreodata care este cel mai rece loc din lume? Daca da, astazi iti oferim un...