Obiective turistice in Dambovita. Din Bucegi, acasa la Nea Iancu

Obiective turistice in Dambovita. Din Bucegi, acasa la Nea Iancu

Dambovita este un judet care ascunde multe obiective turistice, desi, la prima vedere, nu pare asa. Probabil ca, daca nu cunoasteti bine judetul, veti ramane surprinsi de varietatea de obiective pe care le puteti vizita in aceasta zona a Munteniei.

Obiective turistice in Dambovita:

Curtea Domneasca din Targoviste. Probabil ca vorbim despre cel mai cunoscut obiectiv turistic din Dambovita. Targoviste a fost una dintre capitalele Tarii Romanesti. Este mentionata in 1427, pentru prima oara. La Curtea Domneasca poti vizita, palatul domnesc, Turnul Chindiei, Biserica Sfanta Vineri, Muzeul Tiparului si al Cartii Vechi Romanesti si alte ansambluri.

 curtea domneasca

Turbaria Laptici este o arie protejata din Muntii Bucegi(1500 metri altitudine). Se afla aproape de granite cu judetul Prahova. Exista circa 16 hectare de mlastina oligotrofa (saraca in nutrienti)ce se intinde in lunca paraului Scandurarilor(afluent al Ialomitei).

 turbaria

Muntii Bucegi. Parcul Natural Bucegi se intind pe suprafata a 3 judete: Dambovita, Brasov si Prahova. Cheile Zanoagei si Rezervatia Pestera sunt alte doua puncte de atractie din zona. Mai sus, veti gasi Babele si Sfinxul(2216 metri altitudine).

 sfinxul

Lacul Bolboci(marea din Bucegi). Este lacul situat la cea mai mare inaltime din Romania(1438 metri). Este parte din drumul catre munte, la limita cu judetul Brasov.

 bolboci

Zimbraria Neagra. In aceasta rezervatie din localitatea Bucsani, se afla peste 35 zimbri protejati. Fiecare are numele sau.

 zimbraria neagra

7 izvoare. Este locul cu cea mai pura apa din lume: nu se gasesc bacterii in ea! Se afla in masivul Bucegi. Legenda spune ca inclusiv Zamolxe, zeul dacilor, ar fi baut din aceasta apa.

 7 izvoare

Manastirea Dealu. Ofera o superba panorama asupra Targovistei. Alexandru I Aldea, Mircea cel Batran, Radu cel Mare sau Mihai Viteazul si-au pus amprenta asupra locului. De asemenea, limba a evoluat in acest loc: prima tiparnita din Tarile Romane a fost adusa aici de calugarul Macarie.

 dealu

Casa memoriala I.L. Caragiale. Nea IOnacu s-a nascut in localitate Haimanale din judetul Dambovita. Astazi, casa parinteasca a marelui dramaturg poate fi vizitata. Localitatea se numeste, absolut firesc, I.L. Caragiale. Casa memoriala se afla pe DN 72 Targoviste-Ploiesti. Orarul de vizitare este 8-16 si este deschis de miercuri pana duminica.

  casa caragiale

Palatul Brancovenesc din Potlogi. Constantin Brancoveanu a ridicat Palatul in 1698. A fost multi ani o ruina. Din fericire, palatal a fost restaurant si astazi e un veritabil ansamblu arhitectural, Palatul se viziteaza zilnic, de la 9 la 17( pe timp de vara), iarna de la 8 la 16, iar tariful de vizitare este de 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru elevi si studenti.

palatul brancovenesc potlogi

Citeste si: Ai grija unde calatoresti! Acestea sunt cele mai periculoase ape din lume. FOTO

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Soarele ne incalzeste in fiecare zi, facand posibila continuitatea vietii pe Terra. Dar cum se desfsoara intregul...
Craciunul este despre traditie, familie, credinta, dar si mancare speciala; speciala si eventual diferita in functie de...
Iarna in Romania nu mai este la fel de dura cum era , de exemplu, in urma...