Mananci frecvent la restaurant? Tine cont de aceste sfaturi

Mananci frecvent la restaurant? Tine cont de aceste sfaturi

Mananci frecvent la restaurant, dintr-un motiv sau altul? Ai mare grija! In spatele usilor de la bucatarie se pot petrece lucruri periculoase pentru sanatatea ta. Vorbim bineinteles despre igiena care, din pacate, nu e mereu la standardele necesare.

Daca doresti sa eviti toxiinfectiile alimentare si alte probleme mai grave, ar fi cazul sa tii cont de urmatoarele sfaturi, inainte de a comanda mancare intr-un restaurant:

1. Urmareste detaliile care scot la iveala lipsa de igiena. Daca sala de mese este curata, asta nu inseamna automat ca si bucataria e la fel. Iti poti da seama daca e in regula localul, urmarind detalii precum: toaleta(daca acest loc este mizerabil, e foarte posibil ca si bucataria sa fie murdara), pahare cu gura in jos pe tejghea sau o sticla de ketchup(mustar) care are crusta pe capac.

2. Sari peste bufet. In general, bufetul e plin de bacterii, deoarece mancarea sta la temperatura nepotrivita, fundul fiind incalzit, in timp ce la suprafata se raceste. Daca doresti, totusi, sa mergi intr-un astfel de local, fa-o la ora deschiderii. Atunci mancarea este inca proaspata.

3. Atentie la specialitate zilei. Poate parea o oferta tentanta ca raport calitate-pret, insa nu te lasa pacalit/a. De regula, specialitatea zilei e gatita din alimentele care nu prea s-au vandut si sunt pe cale sa se altereze. Evita, asadar, o astfel de comanda, mai ales duminica, moment in care aprovizionarea in restaurante este inexistenta! 

4. Evita carnea prea facuta. Carnea mai veche e gatita, de cele mai multe ori, persoanelor care cer carne bine facuta. Cere, deci, o friptura mai putin perpelita, fara sos din belsug. Si sosurile pot ascunde o carne alterata. Pe de alta parte, evita sa consumi friptura in sange. Carnea cruda poate ascunde bacterii periculoase precum Salmonella.

5. Consuma rar mancare ce luceste. Daca ingredientele din farfurie lucesc, e semn ca au fost preparate cu zahar si unt, pentru un plus de gust. Consumate in exces aceste alimente nu iti fac deloc bine. Asa ca mergi pe varianta mai rarut, ca-i mai...sanatos!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice domeniu de activitate are regulile sale nescrise. Restaurantele in care ne delectam papilele gustative nu fac...
Ai avut vreodata senzatia ca esti inselat in timp ce te delectai la restaurant? S-ar putea sa...
Inclusa in majoritatea meniurilor de restaurant, ciorba de burta se prepara usor, mai ales daca luati din...