Ajutor specializat, maniac depresiv

Lista articolelor despre ajutor specializat si maniac depresiv pe AflaCum.ro

Articole despre ajutor specializat si maniac depresiv

Citeste cele mai noi articole despre ajutor specializat si maniac depresiv publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ajutor specializat si maniac depresiv, pe AflaCum.ro!

Maniacii depresivi sunt caracterizati prin schimbarile bruste de dispozitie, intense, care variaza intre stari de depresie severa si veselie sau extaz. Daca locuiti cu cineva care este maniac depresiv, iata cum trebuie sa va comportati cu acea persoana, pentru a va adapta si a face fata situatiei:  

- Informati-va cu privire la aceasta boala. Este bine sa lasati la o parte toate informatiile eronate cu privire la depresia maniaca si sa fiti constienti de faptul ca persoanele care sufera de aceasta boala nu au control asupra propriilor actiuni si emotii. Puteti afla mai multe informatii in acest sens de pe internet sau din revistele si cartile de specialitate, pe care le puteti lectura la biblioteca.

- Evitati etichetarea persoanelor maniaco-depresive, atunci cand sunteti in preajma lor, deoarece in ciuda bolii, acestea pot intelege glumele proaste sau remarcile la adresa lor. Dati dovada de sensibilitate in preajma acestor persoane si comportati-va cat mai normal cu putinta, deoarece uneori comportamentul celor din jur le poate provoca maniacilor depresivi schimbari bruste de dispozitie si tristete.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.