Albine

Lista articolelor despre albine pe AflaCum.ro

Articole despre albine

Citeste cele mai noi articole despre albine publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre albine, pe AflaCum.ro!

Mierea este un aliment gustos si sanatos, care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie! Te sfatuim sa cauti doar miere naturala, cea care are cu adevarat proprietati uimitoare pentru organism. Iar daca ai acces la produsele unui apicultor, ar trebui sa stii ca exista si alte produse din stup foarte benefice pentru organism!

Stupul contine miere, dar si alte substante excelente mai ales pentru persoanele care sufera de astm, parodontoza, laringita si stomatita. Ne referim la mai putin cunoscuta capaceala!

Ce este capaceala? Reprezinta capacul de la fagure cu care albinele inchid mierea din fiecare celula a stupului.

Primavara este momentul sa plantezi si sa insamantezi. Daca, de obicei, alegi plante si flori in mod intuitiv sau dupa culoare, forma si dimensiune, poate anul acesta vei incerca sa schimbi putin abordarea. Gandeste-te si la plantele ce reusesc sa atraga insectele ce polenizeaza in gradina ta! Am intocmit o mica lista in acest sens.

Plante care atrag polenizatori:

1. Trifoiul rosu(Cleome serrulata ). Aceste flori frumoase de culoare roz adora solul uscat, bine drenat, nisipos si soarele arzator. Sunt destul de usor de cultivat si nu au nevoie de multa grija. Atrag multi polenizatori in gradina ta, precum albine, viespe si fluturi.

Albinele nu ataca neprovocate. La fel si viespile, desi pot parea putin mai nervoase. Pe timp de seceta, insa, aceste insecte devin agresive si pot ataca. Daca stai intr-o zona rurala unde viespile si albinele sunt peste tot, ar fi bine sa stii cum sa te protejezi. In acest sens, iti prezentam o capcana ecologica impotriva acestor insecte.

Capcana pentru viespi&albine. Ai nevoie de:

- o foarfeca;

Albinele sunt esentiale pentru continuitatea rasei umane. Fara aceste insecte harnice si zgomotoase, oamenii ar mai putea supravietui in jur de 4 ani, avertizeaza specialistii. Se spune ca Albert Einstein ar fi sustinut pentru prima oara aceasta teorie! Cu toate acestea, putine persoane par sa constientizeze riscurile. De altfel si in cazul altor distrugeri de specii, omul a reactionat tardiv sau deloc…

Cum sa salvezi albinele extenuate. Albinele calatoresc mult de la stup pentru a poleniza. De multe ori, traseele le imping la limita extenuarii. Practic, poti vedea albine cazute la sol, aparent moarte. In realitate, nu sunt fara viata, ci doar fara vlaga! Poti ajuta albinele foarte simplu! Pune pe un pervaz exterior sau undeva in gradina(pe marginea drumului) o lingurita cu zahar.( o parte apa, doua zahar). Astfel, vei oferi harnicutelor sansa de-asi incarca bateriile si de a putea sa-si continue drumul.

Albinele, in pericol de disparitie! Albinele hranesc circa 90% din populatia lumii! Din pacate, le raspundem cu otrava. In ultimii cinci ani, populatia de albine a scazut cu o treime, din cauza folosirii agresive a pesticidelor si a altor chimicale in agricultura. Toate aceste substante sunt daunatoare pentru albine!

Esti in cautarea unei idei de afaceri? Vrei sa te dezvolti sigur si rapid? Ai putea sa incerci un business in apicultura. Statul roman acorda un ajutor substantial crescatorilor de albine.

Ajutorul de minimis(sprijin financiar de maximum 200 00 euro, intr-o perioada de 3 ani) pentru apicultori, in 2018, este de 50 lei pentru fiecare familie de albine!

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii a dat termen limita de inscriere in program 1 august, insa se lucreaza la o prelungire a termenului pana in luna octombrie. Astfel, cei care au depus cererile si documentele doveditoare la APIA la timp, vor beneficia de ajutor si pe 2018.

Intepatura de albina poate fi letala. Persoanele alergice sunt expuse, putand sa sufere soc anafilactic, daca, dupa intepatura, nu ajung la timp intr-o unitate medicala.

Iti prezentam, astazi, cateva informatii care te pot ajuta atunci cand intri in contact cu albinele si chiar dupa ce esti intepat:

1. Albina ataca doar daca este provocata.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.