Stupul contine miere, dar si alte substante excelente mai ales pentru persoanele care sufera de astm, parodontoza, laringita si stomatita. Ne referim la mai putin cunoscuta capaceala!
Ce este capaceala? Reprezinta capacul de la fagure cu care albinele inchid mierea din fiecare celula a stupului.
Ce contine capaceala? Capaceala e plina de ceara, miere, propolis si antibiotice naturale.
Cum sa folosesti capaceala? Daca ai un stup la dispozitie, trebuie sa sugi mierea de pe capacel, apoi sa mesteci ceara. Poti gasi produsul si la anumiti apicultori. Unii se lauda cu capaceala si pe marile site-uri de vanzari-cumparari!
Beneficiile consumului de capaceala. Exista 45 substante naturale si 400 principii active cu rol antibiotic in capacul de fagure. Mierea din capacel are de doua ori mai multe beneficii decat cea obtinuta prin centrifugare:
- trateaza raguseala cronica si alte probleme ale aparatului respirator;
- vindeca ranile si plagile;
- ajuta in tratamentul astmulului, laringitei, paradontozei si stomatitei
- calmeaza durerile de stomac, fiind un excelent pansament gastric.
Citeste si: S-a zaharisit mierea? Iata cum s-o readuci in stare initiala