Plante care atrag polenizatorii in gradina ta

Plante care atrag polenizatorii in gradina ta

Primavara este momentul sa plantezi si sa insamantezi. Daca, de obicei, alegi plante si flori in mod intuitiv sau dupa culoare, forma si dimensiune, poate anul acesta vei incerca sa schimbi putin abordarea. Gandeste-te si la plantele ce reusesc sa atraga insectele ce polenizeaza in gradina ta! Am intocmit o mica lista in acest sens.

Plante care atrag polenizatori:

1. Trifoiul rosu(Cleome serrulata ). Aceste flori frumoase de culoare roz adora solul uscat, bine drenat, nisipos si soarele arzator. Sunt destul de usor de cultivat si nu au nevoie de multa grija. Atrag multi polenizatori in gradina ta, precum albine, viespe si fluturi.

2. Caprifoi. Florile de caprifoi au o varietate de culori de la galben pana la rosu, iar mirosul lor dulce iti poate transforma gradina intr-un adevarat paradis. Caprifoiul prefera zonele insorite si solul bine drenat. Se dezvolta armonios daca au pe ce sa se catere(spalier/gard). Aceste flori atrag moliile-soim.

3. Levantica. Lavanda este o alta planta mare ce are nevoie de spatiu. Asigura-te, asadar, ca o plantezi semintele la 2 metri distanta intre ele. Lavanda nu se dezvolta armonios in sol umed, slab drenat. Exista multe utilizari ale lavandei, fiind si o planta care atrage insectele polenizatoare, precum albinele si fluturii.

4. Coada-soricelului se devolta bine in sol drenat cu multa lumina solara. Alege un sol sarac pentru a impiedica plantele sa creasca prea inalte. Coada-soricelului atrage fluturi si albine.

5. Floarea-soarelui. Planteaza floarea-soarelui intr-un loc in care lumina soarelui ajunge 6-8 ore/zi . Aceste plante prefera solul bine drenat si sunt in mare parte tolerante la seceta. Pot atrage albine si pasari.

6. Gaillardia face parte din familia margaretelor. Aceasta floare superba, adesea in doua tonuri, prefera locurile uscate si insorite si nu se dezvolta armonios in sol greu si umed. Gaillardiile pot inflori pana la sfarsitul sezonului si vor atrage in gradina ta fluturi, albine si molii-soim.

7. Lupinul se dezvolta bine in solul bine drenat, unde soarele patrunde din plin. Poate tolera si zone de umbra, dar , in acest caz, va oferi mai putine flori. Cu timpul, lupinul creste fertilitatea solului. Atrage fluturi.

Citeste si: Fereste-te de ele! Top 11 PLANTE MORTALE pentru OM

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nimeni nu isi propune sa omoare o planta de apartament. Totusi, cele mai multe plante de acest...
Plantele de interior sau de apartament, asa cum le mai cunoastem, au nevoie de ingrijire, chiar daca...
Plantele au nevoie de ingrijire speciala, in functie de specie, de anotimp si de conditii. Exista, insa,...