Animale ciudatenii, animale diferite

Lista articolelor despre animale ciudatenii si animale diferite pe AflaCum.ro

Articole despre animale ciudatenii si animale diferite

Citeste cele mai noi articole despre animale ciudatenii si animale diferite publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre animale ciudatenii si animale diferite, pe AflaCum.ro!

Estimarile actuale pentru numarul total de specii de pe Pamant variaza intre 5,3 milioane si un miliard de miliarde( trilion)! Ne referim la tot ce vietuieste pe Terra, de la insectele minuscule din padurea tropicala amazoniana pana la balenele albastre gigantice care cutreiera oceanele. Se pare ca habitatele planetei noastre sunt diverse si aparent neconectate in vreun fel. Daca aruncam o privire mai atenta, apar relatii stranii.

Arbore genealogic. Animale diferite, dar cu stramosi comuni:

1. Balena si vaca. Cele doua animale atat de diferite impartasesc un stramos comun. Este vorba despre Indohyus(porcul Indiei), un mic mamifer cu picioare subtiri si copite care a trait in sudul Asiei. Aceasta creatura avea dimensiunea unui raton si traia pe pamant. Totusi, construise o relatie speciala cu raurile din zona: intra in apa pentru a se feri de pradatori! Instinctul de a cauta hrana in mediul acvatic a aparut mult mai tarziu. Examinarea moleculara a celor doua specii a dus la concluzia ca au stramos comun. Sunt ca niste veri indepartati. Asadar, cele mai apropiate rude vii ale balenelor sunt dintr-un grup de animale cu copite numite artiodactili, care include vaci, porci, hipopotami si girafe.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.