Animale periculoase

Lista articolelor despre animale periculoase pe AflaCum.ro

Articole despre animale periculoase

Citeste cele mai noi articole despre animale periculoase publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre animale periculoase, pe AflaCum.ro!

Planeta adaposteste peste 8 milioane de specii de animale. Unele dintre ele sunt neprietenoase si chiar infricosatoare( hiena, leul, ursul etc). Altele ni se par dragute si inofensive, cum ar fi ursul panda sau cainele de preerie. Totusi, chiar si aceste animale simpatice pot fi periculoase pentru om! Despre cateva dintre aceste fiinte, in materialul de mai jos.

Zece animale dragute, dar periculoase:

1. Vulpea rosie. Cei mai multi dintre noi ne gandim la vulpea rosie ca la un animal sperios si dragut, cu urechi mari si o blana pe masura. Chiar si in desene animate, copiii vad, adesea, o vulpe inofensiva, cu care , uneori, e vicleana. In realitate, vulpea rosie (vulpes vulpes) este cel mai mare reprezentant de acest gen, apartinand ordinului Carnivore. De regula, aceste animale nu sunt periculoase pentru oameni, deoarece evita sa-i intalneasca. In schimb, o vulpe infometata va ataca pasarile din gospodarie. Nu uita ca vulpile sunt predispuse la rabie, asa ca ar fi bine sa le eviti!

Natura ne surprinde cu multe creaturi uimitoare. Din pacate, unele dintre ele sunt periculoase, desi nu stim asta! Spre exemplu, nu multa lumea cunoaste faptul ca pana si o buburuza aparent inofensiva poate provoca iritarea pielii.

Creaturi de care nu ne temem, desi ar trebui:

Omida de pin. Omida de pin e periculoasa chiar daca nu o atingi! E suficient sa intri in contact cu locul in care aceasta s-a aflat, pentru a te poemni cu o nedorita dermatita. Firele de par pe cae le lasa cauzeaza aceasta iritatie! Omida pin traieste in Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu, India si Rusia.

Speram ca nu vei intalni niciodata un leu infometat, un rinocer nervos sau un crocodil in timp ce inoti. Daca se intampla, insa, ar fi bine sa stii cum sa te comporti pentru a scapa cu viata.

Iata cum trebuie sa actionezi in cazul in care intalnesti urmatoarele animale salbatice:

1. RECHIN. Din fericire, doar 20 specii, din cele 150 cate exista, ataca oameni. Asta pentru ca majoritatea rechinilor nu ne percep ca pe o prada. Vestea proasta este ca, daca un rechin este interesat de tine, va fi foarte greu sa scapi de el.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.