Atac de cord, victima stop cardiac

Lista articolelor despre atac de cord si victima stop cardiac pe AflaCum.ro

Articole despre atac de cord si victima stop cardiac

Citeste cele mai noi articole despre atac de cord si victima stop cardiac publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre atac de cord si victima stop cardiac, pe AflaCum.ro!

Stopul cardiac brusc, adesea confundat cu atacul de cord masiv, poate fi tratat si nu duce intotdeauna la decesul pacientului.

Iata cum trebuie acordat primul ajutor in caz de stop cardiac brusc:

In primul rand este important sa cunoasteti simptomele acestei conditii: pierderea brusca a cunostintei, oprirea respiratiei normale si lipsa semnelor vitale.

Atacul de cord inseamna deteriorarea permanenta a muschiului inimii. Pentru ca muschiul cardiac sa functioneze la parametri optimi, are nevoie, in mod constant, de o cantitate de sange bogata in oxigen, care ajunge la inima prin intermediul arterelor coronare.

Daca o boala coronariana se instaleaza, arterele coronare se ingusteaza si fluxul de sange devine insuficient. Grasimile, calciul, proteina, celulele inflamatorii aflate in interiorul arterelor formeaza placi de diverse dimensiuni. Daca un cheag de sange obstructioneaza complet artera, muschiul inimii nu va mai primi oxigen. La scurt timp, se va produce moartea celulelor muschiului inimii, iar leziunile vor fi permanente. Asa se produce un atac de cord.

Vindecarea muschiului inimii incepe imediat dupa ce s-a incheiat atacul de cord si dureaza aproximativ opt saptamani.

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza a deceselor la nivel mondial, iar atacul de cord este o complicatie frecventa, extrem de periculoasa, adesea fatala. Totusi multe persoane s-ar putea recupera dupa un atac de cord, daca acesta ar fi recunoscut la timp si tratat adecvat.

Ce trebuie sa faci pentru a identifica un atac de cord si a veni in ajutorul celui afectat:

Suna la Serviciul de ambulanta imediat ce banuiesti ca cineva sufera un atac de cord. Cu cat ajutorul de specialitate este oferit mai repede, cu atat cresc sansele de supravietuire.

Afla dinainte care dintre persoanele pe care le cunosti sunt predispuse unui atac de cord.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.