Batrafen, infectii

Lista articolelor despre batrafen si infectii pe AflaCum.ro

Articole despre batrafen si infectii

Citeste cele mai noi articole despre batrafen si infectii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre batrafen si infectii, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului Batrafen, crema si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Toate infectiile cutanate provocate de dermatofiti, infectii cutanate mixte fungi+bacterii sau fungi + mycoplasme/chlamydii, erytrasma, pitiriasis versicolor, tinea versicolor, tinea pedis, eczeme interdigitale macerative, eczema seboreica, candidoze etc.

Forma de prezentare: Batrafen crema: tuburi a 20 g, continand 10 mg, Ciclopiroxolamina/g in emulsie hidrouleioasa; Batrafen solutie: pentru uz extern-flacoane a 20 ml, continand 10 mg Ciclopiroxolamina/g in solutie hidroalcoolica.

Indicatii prospect: Batrafen este recomandat in tratarea  infectiilor cutanate provocate de dermatofiti, infectii cutanate mixte fungi+bacterii sau fungi + mycoplasme/chlamydii, erytrasma, pitiriasis versicolor, tinea versicolor, tinea pedis, eczeme interdigitale macerative, eczema seboreica, candidoze etc.

Forma de prezentare: Batrafen crema: tuburi a 20 g, continand 10 mg, Ciclopiroxolamina/g in emulsie hidrouleioasa; Batrafen solutie: pentru uz extern-flacoane a 20 ml, continand 10 mg Ciclopiroxolamina/g in solutie hidroalcoolica.

Actiune farmacologica: Antimiotic topic din clasa piridonelor cu actiune completa, uniforma, cu spectru foarte larg, impotriva fungilor patogeni ai pielii (peste 200 studii internationale au demonstrat ca practic nu exista fung patogen uman rezistent la tratamentul cu Batrafen) si impotriva germenilor grampozitivi si negativi de suprainfectie, a mycoplasmelor, Chlamydiilor, Trichomonasului vaginal. Ca mecanism de actiune se deosebeste de celelalte antimiotice din grupul azol - si allilamin - prin actiunea sa primordial fungicida (la celelalte actiunea primordiala este de inhibare a sintezei peretelui celular). Batrafen inhiba pe de o parte preluarea elementelor vitale pentru cresterea si metabolismul celulelor fungice si pe de alta parte determina modificari ale membranei celulare, care au drept consecinta un aflux masiv de astfel de elemente, producindu-se astfel rapid liza celulara. Alt avantaj remarcabil al produsului Batrafen il constituie efectul sau sporicid (se reduce pina aproape de zero frecventa recidivelor). Actiunea bacteriostatica a preparatului il recomanda ca drog de electie in infectiile interdigitale macerative. Efectul antiinflamator se datoreaza inhibarii sintezei de prostaglandine si leukotriene. Penetrabilitatea remarcabila a preparatului determina eficienta sa deosebita in tratamentul onicomicozelor (patrunde pina in straturile profunde ale unghiei, eliminind necesitatea indepartarii chirurgicale a acesteia). Actiunea lui este optima si in medii bogat proteice (micoze macerative).

Febra organismului uman nu e o placere pentru nimeni, dar este absolut necesara. Cand febra se instaleaza, inseamna ca in organism exista o infectie sau, mult mai rar, alte probleme mai grave precum cancerul! Iata alte lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre febra:

- cand faci febra, organismul lupta impotriva unei infectii. Hipotalamusul este o portiune veche a creierului care controleaza temperatura. Uneori, el o fixeaza la o valoare mai inalta, spre exemplu pentru a lupta mai bine impotriva unei infectii. Febra este, asadar, un mecanism de aparare.

- frisoanele se instaleaza cand corpul trebuie sa produca acea diferenta in plus pana la valoarea fixata de catre hipotalamus. In contractiile musculare rezulta caldura.

Nu exista om caruia sa nu-i fi amortit, macar o data in viata, degetele de la maini si de la picioare. Daca se intampla rar, nu e nicio problema. Cand frecventa amortelilor creste, insa, e cazul sa iti pui semne de intrebare si sa mergi la medic.

Cand apare parestezia(amortirea mainilor):

- cand dormi pe mani, desenezi, folosesti intensiv mana, fie ca scrii pe hartie sau la calculator. In mod normal, amorteala dispare dupa cateva minute sau chiar mai repede daca faci un mic masaj si intinzi mainile.

Sinuzita este o infectie a membranei mucoase, care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile - spatii goale sau cavitati localizate in jurul ochilor, obrajilor si a nasului.

Cand membrana mucoasa se inflameaza, se tumefiaza, blocheaza drenajul fluidului din sinus spre nas si gat, determinand durere si presiune in sinusuri.

Principalele simptome ale sinuzitei sunt:
o Dureri de cap;
o Tensiune sau sensibilitate in jurul ochilor;
o Congestie nazala;
o Mucus lichid;
o Dureri in gat si alunecarea mucusului in trahee;
o Oboseala;
o Tuse;
o Respiratie urat mirositoare;
o Febra.

Streptococul este o infectie bacteriana ce afecteaza amigdalele si peretele posterior al faringelui si care se manifesta prin iritatarea si inflamarea tesuturilor, cauzand o durere severa a gatului.

Iata cum poate fi tratata aceasta afectiune:

In primul rand trebuie sa stiti care sunt simptomele streptococului:
o Febra mai mare de 38.3°C;
o Inflamarea ganglionilor limfatici de la nivelul gatului;
o Oboseala;
o Senzatie de iritare;
o Dureri de cap;
o Greata si stari de voma;
o Inrosirea si inflamarea amigdalelor si prezenta unor pete albe pe acestea.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Problema fertilitatii afecteaza peste 30% dintre femeile din Romania care au depasit 35 de ani. Din pacate,...
Citeste prospectul medicamentului Tenutan, capsule 100 mg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Timentin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Timentin este...
Citeste prospectul medicamentului Tagremin (Co-trimoxazole 480) si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Polidin, suspensie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii...
Citeste prospectul medicamentului Porphyrocin, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Profilaxia...