Botez

Lista articolelor despre botez pe AflaCum.ro

Articole despre botez

Citeste cele mai noi articole despre botez publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre botez, pe AflaCum.ro!

Botezul reprezinta un ritual prin care copilul este purificat de pacatul stramosesc si de toate pacatele de pana atunci. Multi proaspeti parinti se sperie atunci cand copilul plange in timpul slujbei de Botez. Sa vedem, insa, daca au sau nu motive de ingrijorare.

Din punct de vedere stiintific, cel mic plange, deoarece este adus intr-un mediu nou, pe care nu-l recunoaste, iar atunci cand intra in contact cu apa, senzatia nu e neaparat placuta. Asta nu inseamna ca plansetele ii fac rau. Din stramosi, acest comportament a fost considerat de bun augur. Sa vedem, asadar, de ce se spune ca e bine sa planga copilul in timpul slujbei de botez:

- copilul care plange in timpul slujbei va trai mai mult;

Pentru un botez de poveste, parintii spirituali ai unui copilas trebuie sa cumpere nu doar lumanarea de botez, ci si trusoul. Iata ce contine un trusou botez complet:

- un prosop micut din bumbac pentru preot. Simbolic, preotul care oficiaza ceremonia religioasa se spala pe maini inainte de procesiune si se sterge cu prosopul.

- sapun pentru preot ce poate fi ambalat intr-un saculet din organza sau legat cu o panglica. Sapunul are un rol similar cu prosopul, fiind folosit pentru spalarea mainilor inainte de botez.

Chiar daca la prima vedere pare dificil sa organizezi un botez perfect, acest lucru nu este imposibil daca urmezi pas cu pas cateva etape firesti.

Botezul este prima taina la care participa micul crestin. In principiu, botezul are urmatoarele etape:

- pregatirea pentru slujba religioasa, respectiv pentru petrecerea de la restaurant,

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.