Buget, bani

Lista articolelor despre buget si bani pe AflaCum.ro

Articole despre buget si bani

Citeste cele mai noi articole despre buget si bani publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre buget si bani, pe AflaCum.ro!

Cheltuielile spontane, impulsive, inutile sunt cele care fac cel mai rau bugetului, de obicei. Pentru a evita un astfel de comportament, ti-am pregatit o lista de situatii comune, care provoaca pagube importante in buzunarele si in portofelele multor oameni de pe intreg Mapamondul.

De ce se risipesc banii tai mai repede decat te astepti?

1. Cumperi nimicuri. Stai la coada si iti sare in ochi nu-stiu-ce nimic. Evita sa il mai cumperi. Aceste cumparaturi ce par mici provoaca gauri bugetare semnificative. Pentru a evita sa mai faci asta ar trebui sa:

Gestionarea banilor este dificila pentru oricine. Iar cand bugetul este restrans, poate parea aproape imposibil. Totusi, exista cate metode prin care sa cheltui banii astfel incat sa iti ajunga! Ba chiar, ai putea pune si ceva deoparte!

Cum sa traiesti cu un buget restrans

Creeaza un buget

Chiar si un venit modest poate fi gestionat in asa fel inca sa economisiti bani. Iata cateva strategii de planificare a bugetului lunar:

In primul rand trebuie sa va faceti un buget, care sa cuprinda salariul lunar brut si net, o lista cu cheltuielile curente, o lista cu cheltuielile viitoare si banii pe care ii puteti pune de-o parte.

Daca venitul lunar este mai mare decat cheltuielile, atunci puteti pune banii ramasi intr-un cont de economii, cu dobanda sau ii puteti investi in bonuri de tezaur, fara risc de pierdere, la bursa sau in bunuri imobiliare.

Planificarea bugetului lunar al familiei va poate ajuta sa tineti sub control cheltuielile si sa economisiti bani.

Iata cateva strategii in acest sens:

Strangeti facturile si bonurile, pentru a putea urmari cheltuielile, in detaliu.  

Gestionarea bugetului lunar poate fi un lucru destul de dificil. Iata cum puteti sa va impartiti bugetul folosind metoda plicului: 

Faceti un buget, impartind banii pe categorii, dupa cum urmeaza:

- Rate / chirie
- Ingrijirea copiilor
- Costuri
- Alimente
- Utilitati
- Taxe
- Economii

Cu criza financiara existenta, e important sa invatam cum sa ne administram banii cu intelepciune.

Nu ne dorim sa ajungem in prapastia datoriilor, nu-i asa? Pentru a preveni acest lucru, e necesar autocontrolul. Ar trebui sa mentinem echilibrul in vietile noastre pentru a nu fi sclavii banilor si nevoiti sa suportam consecintele. Cei cinci pasi de mai jos sunt cei recomandati in mod obisnuit de consilierii financiari. Haide sa urmam acesti pasi pentru a ne administra nu doar banii, ci si vietile.

Economiseste. Ne este uneori greu sa economisim, in special daca avem atat de multe responsabilitati si castigam putin. Dar trebuie sa intelegem ca prin economii ne asiguram viitorul – in special in timpuri dificile. Majoritatea consilierilor financiari ne sfatuiesc sa economisim. Asa ca haideti sa facem din acest lucru o prioritate. Putem sa pastram cel putin 10% din veniturile lunare si sa le depozitam intr-o banca sau in alte locuri pentru pastrarea in siguranta. Acest lucru ne va ajuta sa ne abtinem de la a cheltui acele fonduri.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In zilele noastre e din ce in ce mai greu sa rezistam tentatiei de a cheltui prea...
Cheltuielile prea mari pentru utilitati pot avea un anumit impact, pe termen lung, asupra bugetului familiei dumneavoastra. ...
Nu trebuie sa fiti contabil pentru a va organiza bugetul. Puteti economisi bani zilnic, fara sa va...
Ai probleme cu banii? Venitul lunar nu e suficient sa-ti asigure traiul? Inseamna ca trebuie sa faci...
Orice om are posibilitatea sa castige mai multi bani si chiar sa devina bogat. De unde deducem...
Produsele cosmetice sunt destul de scumpe. In plus, vor deveni inutile rapid, daca nu stii sa le...