Buget, bani

Lista articolelor despre buget si bani pe AflaCum.ro

Articole despre buget si bani

Citeste cele mai noi articole despre buget si bani publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre buget si bani, pe AflaCum.ro!

Chiar si un venit modest poate fi gestionat in asa fel inca sa economisiti bani. Iata cateva strategii de planificare a bugetului lunar:

In primul rand trebuie sa va faceti un buget, care sa cuprinda salariul lunar brut si net, o lista cu cheltuielile curente, o lista cu cheltuielile viitoare si banii pe care ii puteti pune de-o parte.

Daca venitul lunar este mai mare decat cheltuielile, atunci puteti pune banii ramasi intr-un cont de economii, cu dobanda sau ii puteti investi in bonuri de tezaur, fara risc de pierdere, la bursa sau in bunuri imobiliare.

Planificarea bugetului lunar al familiei va poate ajuta sa tineti sub control cheltuielile si sa economisiti bani.

Iata cateva strategii in acest sens:

Strangeti facturile si bonurile, pentru a putea urmari cheltuielile, in detaliu.  

Gestionarea bugetului lunar poate fi un lucru destul de dificil. Iata cum puteti sa va impartiti bugetul folosind metoda plicului: 

Faceti un buget, impartind banii pe categorii, dupa cum urmeaza:

- Rate / chirie
- Ingrijirea copiilor
- Costuri
- Alimente
- Utilitati
- Taxe
- Economii

Cu criza financiara existenta, e important sa invatam cum sa ne administram banii cu intelepciune.

Nu ne dorim sa ajungem in prapastia datoriilor, nu-i asa? Pentru a preveni acest lucru, e necesar autocontrolul. Ar trebui sa mentinem echilibrul in vietile noastre pentru a nu fi sclavii banilor si nevoiti sa suportam consecintele. Cei cinci pasi de mai jos sunt cei recomandati in mod obisnuit de consilierii financiari. Haide sa urmam acesti pasi pentru a ne administra nu doar banii, ci si vietile.

Economiseste. Ne este uneori greu sa economisim, in special daca avem atat de multe responsabilitati si castigam putin. Dar trebuie sa intelegem ca prin economii ne asiguram viitorul – in special in timpuri dificile. Majoritatea consilierilor financiari ne sfatuiesc sa economisim. Asa ca haideti sa facem din acest lucru o prioritate. Putem sa pastram cel putin 10% din veniturile lunare si sa le depozitam intr-o banca sau in alte locuri pentru pastrarea in siguranta. Acest lucru ne va ajuta sa ne abtinem de la a cheltui acele fonduri.

Aminteste despre alocarea personala a bugetului la urmatoarea intalnire intre prieteni si exista foarte mari sanse ca cei prezenti sa ofteze si sa schimbe subiectul.

Aceasta pentru ca alocarea bugetului este o chestiune dificila, consumatoare de timp si un mare obstacol. In realitate acest lucru nici nu poate fi mai departe de adevar! Folosirea unui buget personal pentru a-ti ghida cheltuielile, aduce flexibilitate si libertatea de a nu te ingrijora in privinta banilor, in principal pentru ca stii exact cati bani ai, in loc de a-ti tine respiratia la bancomat sau la scrierea altui cec.

Vei fii constient de suma exacta disponibila pentru cheltuieli, astfel ca vei putea decide daca vrei cu adevarat sa o cheltuiesti. Poate ca ai un obiectiv financiar pe care vrei sa-l atingi; alocarea bugetului pentru acel scop te va ajuta sa-l atingi de 10 ori mai repede decat simpla dorinta.

In zilele noastre e din ce in ce mai greu sa rezistam tentatiei de a cheltui prea multi bani pe haine si lucruri noi.

Iata, insa, cum puteti supravietui cu un buget auster:

Multumiti-va cu lucrurile si hainele pe care le aveti.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nu trebuie sa fiti contabil pentru a va organiza bugetul. Puteti economisi bani zilnic, fara sa va...
Ai probleme cu banii? Venitul lunar nu e suficient sa-ti asigure traiul? Inseamna ca trebuie sa faci...
Munceste, daca vrei sa ai. Aceasta este deviza societatii moderne. Este, oare, suficient? Miliardarii planetei ne spun...
Cand esti tanar, poti face o multime de bani din economii, fara sa iti iei de la...
Nu ar fi minunat sa castigi bani fara sa muncesti? Sau sa castigi fara prea mult efort?...
De multe ori ai auzit, probabil, expresia s-a imbogatit peste noapte! Pare un gand iluzoriu, dar, uneori,...