Buget lunar

Lista articolelor despre buget lunar pe AflaCum.ro

Articole despre buget lunar

Citeste cele mai noi articole despre buget lunar publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre buget lunar, pe AflaCum.ro!

Omul modern subestimeaza, adesea, rolul micilor cheltuieli. Acesta este motivul pentru care, adesea, nu stie exact ce cheltuieli ar trebui sa reduca. Tot ce trebuie sa faci pentru a iesi din acest labirint este sa analizezi cu atentie propriile obiceiuri de cumparare. Odata ce ai clarificat aceste aspecte, poti cauta alternativele mai ieftine.

Cumparaturi ce par ieftine si neimportante, dar care diminueaza bugetul unei familii:

Sampoane si geluri de dus in sticle de plastic. Gelurile de dus si sampoanele sunt adesea vandute in recipiente de plastic foarte groase, ce ar putea fi utilizate pentru o perioada lunga de timp. Odata ce ai golit continutul original, nu arunca recipientul! Cumpara sampon/gel de dus la punga si transfera-l in minibazinul gol de plastic. La fel vei proceda si daca detii dozatoare pentru sapun. Cumperi punguta, o desigilezi si torni lichidul in dozator. Avantajul acestui obicei? Mai putini bani cheltuiti. Samponul/gelul la punga este mai ieftin.

Chiar si un venit modest poate fi gestionat in asa fel inca sa economisiti bani. Iata cateva strategii de planificare a bugetului lunar:

In primul rand trebuie sa va faceti un buget, care sa cuprinda salariul lunar brut si net, o lista cu cheltuielile curente, o lista cu cheltuielile viitoare si banii pe care ii puteti pune de-o parte.

Daca venitul lunar este mai mare decat cheltuielile, atunci puteti pune banii ramasi intr-un cont de economii, cu dobanda sau ii puteti investi in bonuri de tezaur, fara risc de pierdere, la bursa sau in bunuri imobiliare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.