Caine diabetic

Lista articolelor despre caine diabetic pe AflaCum.ro

Articole despre caine diabetic

Citeste cele mai noi articole despre caine diabetic publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre caine diabetic, pe AflaCum.ro!

Cainii cu diabet nu mai au capacitatea de a produce suficienta insulina pentru a-si regla in mod corespunzator glicemia. Insulina este responsabila cu transmiterea zaharurilor catre celule pentru energie. Astfel, cu un exces de zahar in organism si fara suficienta energie la nivel celular, un caine diabetic va pierde in greutate, va face cataracta si va suferi de infectii ale vezicii urinare si de anumite boli de rinichi. Nu exista vindecare pentru diabetul canin, dar cu cat depistezi afectiunea mai devreme, cu atat tratamentul va fi mai eficient.

Diabetul la caini. Predispozitie:

1. Obezitate. Diabetul canin se poate produce atunci cand un caine este mai greu decat media. Verifica din cand in cand cutia toracica a cainelui. Treci mana de-a lungul acesteia. Ar trebui sa poti simti coastele cainelui cu usurinta. Daca nu, cainele ar putea fi supraponderal. Unii caini au blana incredibil de lunga si de groasa, ceea ce poate face mai dificila verificarea. Un alt test eficient este apasarea usoara pe spate pentru a simti oasele soldului. Daca le simti fara probleme, atunci cainele tau nu este supraponderal. Daca animalul de companie este supraponderal, mergi la medicul veterinar, care ii va da o dieta speciala. Nu uita sa iti plimbi cainele cat de des se poate!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.