Calatorii

Lista articolelor despre calatorii pe AflaCum.ro

Articole despre calatorii

Citeste cele mai noi articole despre calatorii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre calatorii, pe AflaCum.ro!

Iti place sa calatoresti? Atunci, probabil ai un set propriu de reguli privind economisirea banilor in timpul unei calatorii. Totusi, daca, imediat ce ajungi intr-un aeroport, cauti o casa de schimb valutar sau o statie de taxi, atunci verifica lista de mai jos cu cele mai mari greseli pe care oamenii le comit cand calatoresc.

Lista ampla de erori de mai jos te va ajuta sa economisesti mai multi bani in timpul unei calatorii, fie ca aceasta e destinata relaxarii sau afacerilor.

12. Calatoresti in timpul zilei. Noaptea este vremea pentru somn. Dar cum ai reactiona daca ti-am spune ca poti calatori si dormi, in acelasi timp, pe bani mai putini? Poti lua un tren de noapte sau un autobuz. Ambele te vor duce la destinatie. In plus, costurile vor fi mai mici decat in timpul zilei.

Hainele purtate in calatorii trebuie sa fie confortabile si adecvate tarii pe care o vizitati.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Puneti-va haine in bagaj in functie de destinatie si anotimp. Studiati prognoza meteo si aflati daca exista anumite reguli de tinuta in tara pe care o veti vizita. In tarile musulmane, de exemplu, femeile nu pot umbla sumar imbracate si trebuie sa aiba capul acoperit.

E foarte usor sa ramai blocat cu masina pe un drum neasfaltat, dupa ploaie.

Sunt situatii in care acest lucru se poate intampla  in zone pustii sau periculoase. Sa ramai intepenit in mijlocul noroiului, al mocirlei si sa astepti pe cineva sa te ajute nu e o varianta prea buna precum nu este o varianta buna nici sa te impotmolesti in noroi intr-o zona de munte sau intr-o padure, fara picior de om prin preajma.

Se recomanda  echiparea  dinainte cu toate cele necesare pentru o astfel de expeditie: o franghie groasa pentru remorcare, o lopata si alte unelte utile. Dincolo de echiparea masinii, mai este nevoie si de o anumita indemanare pentru a nu te impotmoli sau pentru a putea scoate masina din noroi daca ramane blocata.

Una dintre cele mai mari probleme atunci cand calatorim cu avionul este recuperarea bagajelor, la debarcare.

Din motive necunoscute, exista tot mai multe cazuri de pierderi de bagaje, ceea ce este in detrimentul companiilor aeriene si implicit a pasagerilor acestora. 

Calatoriile pot fi o experienta placuta sau dimpotriva una mai putin memorabila, daca se intampla sa va pierdeti bagajele sau ca acestea sa fie deteriorate. Majoritatea companiilor aeriene si-au schimbat drastic regulile de despagubire, in aceste cazuri. Asadar, iata cum puteti sa evitati si sa preveniti pierderea bagajelor, mai ales daca aveti bunuri scumpe sau de valoare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.