Cum puteti evita pierderea bagajelor cand calatoriti cu avionul?

Cum puteti evita pierderea bagajelor cand calatoriti cu avionul?

Una dintre cele mai mari probleme atunci cand calatorim cu avionul este recuperarea bagajelor, la debarcare.

Din motive necunoscute, exista tot mai multe cazuri de pierderi de bagaje, ceea ce este in detrimentul companiilor aeriene si implicit a pasagerilor acestora. 

Calatoriile pot fi o experienta placuta sau dimpotriva una mai putin memorabila, daca se intampla sa va pierdeti bagajele sau ca acestea sa fie deteriorate. Majoritatea companiilor aeriene si-au schimbat drastic regulile de despagubire, in aceste cazuri. Asadar, iata cum puteti sa evitati si sa preveniti pierderea bagajelor, mai ales daca aveti bunuri scumpe sau de valoare:

1

Imbarcati-va din timp, cu cel putin 30 de minute inainte de decolare, pentru a evita ca bagajele dumneavoastra sa ramana la urma, in momentul transportarii acestora in cala avionului. Asigurati-va ca va rezervati zborurile, cu un interval de o ora intre conexiuni interne si chiar mai mult in cazul in care calatoriti in strainatate. Puneti intotdeauna o eticheta de identificare si cateva semne disctinctive pe bagaje si evitati sa le supraincarcati.

2

Luati in calcul asigurarea bagajelor, prin achitarea unei taxe suplimentare la imbarcare sau facandu-va o asigurare separata, in avans. Daca va pierdeti bagajele, trebuie doar sa depuneti o plangere la aeroport sau sa va anuntati agentul de asigurari.

3

Faceti o lista cu bunurile din bagaje si tineti-o asupra dumneavoastra. In cazul pierderii acestora, compania aeriana ar putea cere dovada cumpararii bunurilor si s-ar putea sa scada din pretul intial, in functie de vechimea obiectelor, in momentul despagubirii.

4

Puneti in geanta de mana medicamentele si alte obiecte importante, de neinlocuit. Aceasta poate fi depozitata sub scaun, in timpul zborului. Astfel, in cazul pierderii bagajelor, veti salva ce e mai important.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Zborurile aerine low cost sunt preferate de o mare parte a celor care calatoresc cu avionul. Asta,...
Pierderea unui zbor poate fi un lucru extrem de frustrant, atat din punct de vedere a timpului...
Pierderea bagajelor poate fi foarte neplacuta si nimeni nu-si doreste asa ceva. Din fericire, exista o serie...