Cerumen, solutie salina

Lista articolelor despre cerumen si solutie salina pe AflaCum.ro

Articole despre cerumen si solutie salina

Citeste cele mai noi articole despre cerumen si solutie salina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cerumen si solutie salina, pe AflaCum.ro!

O buna igiena corporala cuprinde printre altele si curatarea urechilor de cerumen, o substanta naturala ce protejeaza ureche interna si timpanul de bacterii si alte corpuri straine.

Pentru a scapa de ceara din urechi, fara sa te lezezi, atunci cand s-a acumulat in exces, s-a intarit sau simti ca ti s-a diminuat auzul, trebuie sa apelezi la o metoda sigura, care nu doare si nu reprezinta un pericol pentru sanatate.

Exista patru metode sigure la indemana oricui pe care le poti aplica atunci cand este necesar.
Iata care sunt aceste solutii:

Solutie salina. Amesteca o lingura de sare intr-un pahar cu apa calda si las-o sa se dizolve. Imbiba intr-un tmapon de bumbac cateva picaturi de ureche si lasa solutia sa spele canalul urechii. Foloseste aceasta operatiune ori de cate ori este necesar.

Uleiul pentru bebelusi. Foloseste 2-3 picaturi din acest ulei mineral ca sa inmoi ceara din ureche simplu si rapid. Blocheaza deschiderea urechii cu o discheta uscata din bumbac si indeparteaz-o dupa cateva minute.

Uleiul de masline. Incalzeste putin ulei de masline si foloseste-l pentru a curata cerumenul din urechi si alte impuritati. Uleiul de masline curata urechea si o protejeaza de infectii deoarece are proprietati antibacteriene.

Cerumenul(ceara din urechi) are rol de protectie, curatand urechea si blocand patrunderea impuritatilor. O atentie sporita trebuie sa dai, insa, culorii si mirosului cerumenului. Acestea pot dezvalui anumite probleme de sanatate. Asadar, cand cureti urechile, fii atent si la aceste detalii!

 Daca cerumenul este:

- uscat. In organismul tau nu sunt suficiente grasimi bune(nesaturate). O alta explicatie ar fi o dermatita sau alte boli ale pielii;

Igiena interna a urechii este considerata normala in societatea moderna! Nu este necesara, insa! Altfel spus, nu scoate ceara din urechi pentru ca nu te ajuta la nimic! Din contra! Cerumenul(ceara) are rol de protectie, curatand urechea si blocand patrunderea impuritatilor. Pe de alta parte, e necesara o igiena a urechii  la nivel extern: eliminarea cerumenului din zonele vizibile si curatarea urechii externe.

Multi oameni inca mai cred ca dopurile de ceara se formeaza atunci cand nu ofera suficienta atentie igienei zonale. Gresit! Cerumenul se depoziteaza in exces, blocand partial sau total canalul auditiv, atunci cand  procesul de autocuratare a urechii nu mai functioneaza bine. De ce se intampla acest proces nedorit? Cauzele sunt urmatoarele:

- lucrul intr-un mediu cu mult praf;

Congestia nazala (nasul infundat) este o afectiune comuna, care se manifesta prin umplerea tesuturilor nazale cu lichide si care poate fi insotita de congestia sinusurilor si eliminare de mucus.

Nasul infundat poate fi fi tratat cu usurinta, cu ajutorul unui spray nazal cu solutie salina (apa cu sare). Iata cum se prepara solutia salina:

Lucruri necesare:
• Sare de mare sau sare de masa;
• Un recipient cu spray mic (30-60 ml).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.