Chi

Lista articolelor despre chi pe AflaCum.ro

Articole despre chi

Citeste cele mai noi articole despre chi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre chi, pe AflaCum.ro!

Bolile pot avea componenta genetica, ereditara. In aceasta situatie , sunt greu de evitat si trebuie sa ne luptam cu ele. In schimb, exista imbolnaviri declansate, nemostenite, provocate. Mediul in care traim, felul in care gandim, alimentatia, stilul de viata, in general sunt elemente asociate cu diversele boli, mai mult sau mai putin periculoase. Mai mult, se poate spune ca orice boala vine de la cap. Creierul o ajuta sau o indeparteaza!

Teoria conform careia bolile sunt permise sau respinse de la nivelul creierului este foarte bine ancorata in medicina chineza traditionala. Mai exact, aceasta disciplina ne spune ca fiecarui organ ii corespunde un anumit sentiment(emotie). Practic, trairile negative au stransa legatura cu majoritatea afectiunilor din corpul uman. Astfel:

- bolile de plamani pot fi cauzate de tristete;

Nu exista om sa nu isi doreasca o viata linistita, plina de bucurie, in armonie. Poate doar persoanele cu probleme psihice sa aiba alte ganduri vizavi de viata. Stim cu totii ca pentru a gasi fericirea, e nevoie de liniste sufleteasca, de implinire socio-afectiva. Cum atingem aceasta nazuinta? Facand ce ne place(fara sa-i afectam pe ceilalti) si inconjurandu-ne de oameni ce rezoneaza cu noi.

In teorie, pare usor sa atingi bucuria, fericirea. In practica, e tare dificil, in principal pentru ca nu poti controla tot ce e in jurul tau. De altfel, nici n-ai fost creat sa controlezi, ci sa contribui la binele omenirii.

Uite asa, in jurul tau pot aparea, in orice moment, persoane care sa te incarce negativ, sa iti strice starea de bine. Se poate intampla acasa, la serviciu si chiar pe strada. Nu poti evita negativistii, insa poti incerca sa ii ignori. In plus, ai posibilitatea de a medita pentru a gasi echilibrul. Iar in vastul domeniu al meditatiei poti folosi bolurile cantatoare. Stim ca suna ciudat, dar aceste obiecte sunt speciale.

Daca doriti sa va eliberati de stres si de gandurile vietii cotidiene si sa fiti mai fericiti si mai plini de viata, puteti sa va inspirati din cultura chineza si sa va dezvoltati Chi-ul, dupa cum urmeaza:

Definitia Chi:

Chi este energia vietii, care conform filozofiei chineze este prezenta pretutindeni si care se crede ca uneste corpul cu mintea si cu spiritul.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.