Codeina

Lista articolelor despre codeina pe AflaCum.ro

Articole despre codeina

Citeste cele mai noi articole despre codeina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre codeina, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului Prodeine 30 si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii terapeutice: Acest medicament contine paracetamol si codeina si are actiune analgezica (indeparteaza durerea). Este recomandat pentru calmarea durerilor moderate si severe care nu cedeaza la aspirina sau paracetamol utilizate singure.

Compozitie: Fiecare comprimat contine: Paracetamol 500 mg; Codeina fosfat 30 mg; Excipienti q.s.

Indicatii prospect: Tuse uscata si umeda pulmonara si extrapulmonara. Este antitusivul cel mai folosit si considerat ca substanta de referinta pentru celelalte antitusive.

Contraindicatii: Insuficienta cardiaca, hepatica, insuficienta renala avansata, insuficienta respiratorie evidenta.

Precautii: Se prescrie cu prudenta la bolnavii cu astm bronsic si emfizem pulmonar la care poate accentua fenomenele de insuficienta respiratorie. Prudenta la copii mici. Precautii la soferi, piloti, muncitori la inaltime.

Indicatii: Tuse iritativa neproductiva; dureri de intensitate moderata (se asociaza obisnuit cu acid acetilsalicilic sau alt analgezic-antipiretic); diaree acuta.

Compozitie: 15 mg fosfat de codeina, excipienti q.s. pentru un comprimat.

Actiune terapeutica: Antitusiv prin efect inhibitor al centrului tusei, cu o durata de 3-6 ore.

Indicatii: Se administreaza doar adultilor si copiilor cu greutatea corporala de 15 kg sau mai mare pentru tratamentul simptomatic al durerii moderate pana la cea severa, care nu cedeaza la monoterapia cu acid acetilsalicilic sau paracetamol.

Compozitie: Paracetamol 0,5000 g, fosfat de codeina 0,0300 g, hidrogenocarbonat de sodiu, carbonat de sodiu anhidru, acid citric anhidru, sorbitol, docusat sodic, benzoat de sodiu, povidona aspartam, aromatizant natural de grapefruit pentru un comprimat efervescent de 3,25 g.

Mod de administrare: Acest medicament se administreaza numai la adulti si la copiii cu greutatea mai mare de 15 kg.

Calmant Forte, comprimate este recomandat in tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate medie sau severa cu diferite localizari: cefalee, migrene, nevralgii, mialgii, altralgii, algii dentare sau in sfera ORL, dismenoree.

Compozitie: Un comprimat contine paracetamol 400mg, fenobarbital 50 mg, cafeina anhidra 25 mg, fosfat de codeina hemihidrat 20 mg si excipienti: lactoza monohidrat 200 mesh, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu, gelatina.

Grupa farmacoterapeurica: Analgezice si antipiretice, anilide in combinatii.

Indicatii prospect: Acest medicament este util in tuse iritativa neproductiva (seaca); dureri de intensitate moderata (se asociaza obisnuit cu acid acetilsalicilic sau alt analgezic-antipiretic); diaree acuta.

Prezentare: Comprimate continand codeina fosfat 15 mg.

Actiune farmacoterapeutica: Opioid cu proprietati antitusive (prin actiune centrala), analgezice (de intensitate medie) si antidiareice.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa