Eferalgan codeina, comprimate efervescente

Indicatii: Se administreaza doar adultilor si copiilor cu greutatea corporala de 15 kg sau mai mare pentru tratamentul simptomatic al durerii moderate pana la cea severa, care nu cedeaza la monoterapia cu acid acetilsalicilic sau paracetamol.

Compozitie: Paracetamol 0,5000 g, fosfat de codeina 0,0300 g, hidrogenocarbonat de sodiu, carbonat de sodiu anhidru, acid citric anhidru, sorbitol, docusat sodic, benzoat de sodiu, povidona aspartam, aromatizant natural de grapefruit pentru un comprimat efervescent de 3,25 g.

Mod de administrare: Acest medicament se administreaza numai la adulti si la copiii cu greutatea mai mare de 15 kg.

La copii: Doza zilnica recomandata de paracetamol este aproximativ 60 mg/kg/pe zi, divizata in 4 sau 6 prize. Doza zilnica recomandata de codeina este aproximativ 3 mg/kg/zi, divizata in 4 sau 6 prize. Prescriptia medicului va fi strict respectata.

Ghidare: La copiii cantarind intre 15-22 kg (cu varsta aproximativ 3-6 ani), doza este o jumatate de comprimat o data, repetata daca este necesar, dupa un interval de 6 ore, fara a depasi 4 jumatati de comprimat pe zi.

La copiii cantarind intre 23-30 kg (cu varsta aproximativ 7-10 ani), doza este o jumatate de comprimat o data, repetata daca este necesar, dupa un interval de 4 ore, fara a depasi 6 jumatati de comprimat pe zi.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Indicatii: Eferalgan este un medicament indicat adultilor si copiilor peste 7 ani in tratamentul simptomatic al afectiunilor...
Citeste prospectul medicamentului Prodeine 30 si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice:...
Citeste prospectul medicamentului Zaldiar, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Zaldiar...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare