Contraceptive

Lista articolelor despre contraceptive pe AflaCum.ro

Articole despre contraceptive

Citeste cele mai noi articole despre contraceptive publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre contraceptive, pe AflaCum.ro!

Femeile folosesc, in proportie covarsitoare, contraceptivele aflate pe rafturile din farmacii. Din pacate, riscurile utilizarii acestor pilule sunt foarte putin cunoscute. Despre aceasta, in cele ce urmeaza.

Legatura nedorita dintre contraceptive si cancerul la san. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Copenhaga, la care au participat peste 1,8 milioane de femei, contraceptivele cresc semnificativ riscul de aparitie al cancerului la san.

Oamenii de stiinta au descoperit, prin intermediul acestui studiu, ca femeile care au luat contraceptive timp de un an au cu 9% mai multe sanse de a face cancer la san decat cele care nu apeleaza la pastilele din aceasta gama.

Citeste prospectul pentru medicamentul Desorelle si afla cui ii sunt indicate si modul lor de admiistrare.

Indicatii: Desorelle este un contraceptiv oral,  indicat pentru prevenirea sarcinilor nedorite. 

Contraindicatii: Sarcina, tulburari ale functiei hepatice, sindroamele Dubin-Johnson si Rotor. Daca in antecedentele heredo-colaterale exista referiri la urmatoarele afectiuni: leziuni cardiovasculare si cerebrovasculare, afectiuni tromboembolice, tumori hepatice, carci-nom mamar sau de endometru, hipertrofia endometrului, tulburari ale metabolismului lipidic, hipertensiune arteriala severa, diabet zaharat sever, porfirie, sangerari vaginale nediagnosticate, oto-scleroza (care s-a agravat in timpul sarcinilor anterioare). Daca in antecedentele personale patologice exista icter idiopatic de sarcina sau prurit sever de sarcina, herpes genital.

Jolina este un contraceptiv si se utilizeaza pentru a preveni sarcina.

Jolina 0,03 mg/3 mg, comprimate filmate Etinilestradiol/Drospirenona. Fiecare comprimat activ contine o cantitate mica de doi hormoni feminini diferiti, numiti etinilestradiol si drospirenona.

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.