Copil invatare, copil pantece

Lista articolelor despre copil invatare si copil pantece pe AflaCum.ro

Articole despre copil invatare si copil pantece

Citeste cele mai noi articole despre copil invatare si copil pantece publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre copil invatare si copil pantece, pe AflaCum.ro!

Copilul incepe sa invete imediat ce ajunge pe lume. Cel putin asta inca mai cred multi dintre noi. In realitate, exista mecanisme importante pe care bebelusul le parcurge inca din pantecele mamei sale.

Ce invata bebelusii chiar inainte de a se naste:

1. Experimentarea gusturilor. Profesorul Peter Hepper de la Universitatea Queen din Belfast s-a intrebat daca nu cumva ne place mancarea chiar si in pantece. Astfel, a realizat un studiu intesant: doua grupuri de mamici. In pirmul grup consumatoare de usturoi, in cel de-al doilea, deloc! Rezultatele au fost cat se poate de interesante! Copiii nascuti din mamele consumatoare de usturoi, au mancat , la randul lor, usturoi cu placere chiar si la varsta de 8-9 ani. La fel s-a intamplat si cu sucul de morcovi: bebelusii de 5 si 6 luni din grupul mamelor insarcinate care au baut acest suc s-au bucurat de licoare. Hepper a ajuns, astfel, la concluzia ca bebelusii isi recunosc parintii prin acest comportament: experimenteaza acelasi gust ca si in uter.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.