Dovleci halloween, mucegaire dovleci

Lista articolelor despre dovleci halloween si mucegaire dovleci pe AflaCum.ro

Articole despre dovleci halloween si mucegaire dovleci

Citeste cele mai noi articole despre dovleci halloween si mucegaire dovleci publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre dovleci halloween si mucegaire dovleci, pe AflaCum.ro!

Dovlecii de Halloween se numara printre principalele decoratiuni, specifice acestei sarbatori, insa se pot mucegai foarte usor, daca nu sunt tratati in mod corespunzator, dupa cum urmeaza:

1. Folositi granule de siliciu, care vor absorbi umezeala in exces din pulpa dovleacului, principala cauza a mucegairii acestuia. Puteti gasi acest tip de granule in cutiile de pantofi sau in diferite ambalaje. Scoateti granulele de siliciu din pachetele, avand grija ca acestea sa nu ajunga la indemana copiilor sau a animalelor de companie, deoarece pot fi toxice. Introduceti apoi granulele, una cate una, in pulpa dovleacului sculptat, avand grija sa nu penetreze coaja, pentru a nu schimba aspectul exterior al decoratiunii de Halloween.

2. Folositi inalbitor, in proportie de 1 lingurita la 4 litri de apa, intr-o cantitate suficienta, in functie de marimea dovleacului. Scufundati, in totalitate, dovleacul sculptat in solutie cu inalbitor, timp de minim 8 ore. Scoateti, apoi dovleacul si stergeti-l bine cu prosoape de hartie. Pulverizati zilnic solutie cu inalbitor pe dovleac, uscandu-l bine, de fiecare data.

Iata cateva sfaturi despre cum se cioplesc dovlecii, daca doriti sa obtineti o lanterna traditionala de Halloween:

1. Alegeti un dovleac

Cautati dovleacul potrivit, in piata, in supermarketuri sau direct la producatori.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.