Fier calcat

Lista articolelor despre fier calcat pe AflaCum.ro

Articole despre fier calcat

Citeste cele mai noi articole despre fier calcat publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fier calcat, pe AflaCum.ro!

Un fier de calcat este un electrocasnic mult mai util decat te-ai putea gandi. Nu numai ca iti face hainele sa arate fara cusur, ci poate repara, spre exemplu, micile zgarieturi sau chiar adanciturile din mobila preferata. Iata cum mai poti folosi fierul de calcat, altfel decat in modul clasic.

Cum sa folosesti fierul de calcat. Alte utilizari:

1. Repara zgarieturile, adanciturile din lemn. Pentru a rezolva o zgarietura/adancitura dintr-o masa de lemn sau dintr-o piesa de mobilier, ai nevoie de un fier de calcat, de o bucata de panza si de apa. Pulverizeaza putina apa in zona zgariata. Acopera zona cu bucata de panza umezita, apoi da cu fierul de calcat. Pe masura ce calci, adauga apa si repeta procesul de calcare. O sa vezi ca, dupa cateva repetetii, problema va fi rezolvata!

Fierul de calcat este indispensabil pentru orice om care se respecta! N-o sa iesi sifonat pe strada, oricat de comod ai fi si oricat de mult ti-ar displacea sa calci. Un fier de calcat are grija de hainele tale, insa si tu trebuie sa ai grija de el, sa-l cureti. Asta daca vrei sa nu distrugi garderoba. Cea mai importanta zona a fierului este, evident, talpa.

Cum sa cureti talpa fierului de calcat:

SARE

Fierul de calcat este un obiect electrocasnic extrem de util, care poate fi folosit si in alte scopuri, decat indreptarea cutelor de pe haine. Iata 7 intrebuintari neconventionale ale acestuia:

1. Pentru laminarea documentelor introduceti-le in folia de plastic speciala, acoperiti-le cu un prosop si treceti fierul de calcat pe de-asupra, apasand cu putere.

2. Pentru repararea gaurilor din parchetului turnati putina apa si treceti fierul de calcat pe de-asupra, de cateva ori si lemnul isi va reveni la starea initiala.

Iata cateva metode de indepartare a petelor de ceara de pe covoare:

Cu ajutorul unui fier de calcat

- Setati fierul de calcat la cel mai mic nivel sau folositi optiunea pentru aburi.
- Cu ajutorul unui cutit cu varf rotunjit indepartati cat de multa ceara de pe covor.
- Puneti hartie de impachetat sau un prosop de hartie pe ceara ramasa pe covor si treceti fierul de calcat de-asupra acesteia, in mod obisnuit, ca si cum ati calca haine.
- Continuati sa treceti fierul de calcat de-asupra petelor de ceara, pana le indepartati cu totul.
- Verificati daca au ramas pete de ceara pe covor.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.